İzmirli Murat Çeker’in, Antalya’da çevreyi rahatsız ettiği gerekçesiyle götürüldüğü karakolda polisler tarafından dövüldüğü iddiası, CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit tarafından TBMM'ye taşındı. İddiaya göre polisler, "İzmir'in p...çi - gavur İzmirli- kolundaki dövmeden ne b..k olduğun belli" diyerek dövdü.

Milletvekili Yiğit, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’ün cevaplandırması talebiyle altı sorudan oluşan bir önerge verdi. Önerge şöyle: "19 Ağustos tarihli bazı basın yayın organlarında yer alan habere göre Antalya’ya tatile giden İzmirli Murat Çeker, arkadaşlarıyla tartıştıkları ve çevreyi rahatsız ettikleri gerekçesiyle karakola götürülmüş ve, 'İzmir’in piçi, gâvur İzmirli, kolundaki dövmeden ne bok olduğun belli' gibi hakaretlerle psikolojik ve fiziksel işkenceye maruz kalmıştır. Kolunda Atatürk dövmesi olan ve annesine de küfredildiği ifadesinde yer alan Murat Çeker’e dayak olayı tutanaklara da yansımış, kamera görüntüleriyle birlikte olay savcılığa intikal ettirilmiştir. Bu bağlamda:

"1- Antalya’da meydana gelen İzmirli Murat Çeker’e sözlü hakaret ve fiziksel şiddet olayıyla ilgili bakanlığınızın bilgisi var mıdır? Bu konuda bir inceleme başlatılmış mıdır?
2- Polislere verilen eğitimlerde, vatandaşlara nüfusa kayıtlı oldukları illere göre davranılacağı konusunda bir yönlendirme ve telkinde bulunulmakta mıdır?
3- İzmirli olmak ve dövme yaptırmak suç mudur?
4- Kolunda Atatürk dövmesi olan bir gence, 'İzmir’in piçi, gavur İzmirli, kolundaki dövmeden ne bok olduğun belli' sözleriyle hakaret edilmesi, hangi psikolojik durumun yansımasıdır?
5- Hem bütün İzmirlilere hem de Atatürk’e hakaret içeren ve halkı kutuplaştırmaya yol açacak olan bu söz ve eylemlerden dolayı, bakanlık olarak hangi adımları atacaksınız? Bu konuda bir açıklama ya da özür düşünülmekte midir?
6- Antalya’da meydana gelen bu olayla bağlamında dayak ve hakaret olayına karışan polislerin 'Atatürk’e, İzmir’e ve İzmirliye bakış açılarının' temelinde ne yatmaktadır?"