Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı ve Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Temel Karamollaoğlu, Suriye meselesinde hükümetin diyalog yerine kavgayı tercih ettiğini söyledi. Karamollaoğlu, “Diyalog yoluyla Esed'i yola getirmeyi deneyeceğine kavgaya başvurdu. Biz başka ülkelerin iç işlerine karışmakla mükellef değiliz.” dedi.

Gaziantep'te düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan SP Genel Başkan Yardımcısı ve YİK Üyesi Temel Karamollaoğlu, Türkiye'nin Suriye politikasını eleştirdi. Suriye ile vizelerin kalktığı dönemde bambaşka bir havanın doğduğunu hatırlatan Karamollaoğlu, “Yani sanki biz ileride bir araya geleceğiz, neredeyse tek bir devlet olacağız gibi hava doğmuştu. Vizeler kalkmış, kapılar açılmış. Ne oldu birdenbire? Esed aynı Esed, değişmedi ki. O gidip de yerine başka birisi gelmedi. Ama hükümet diyalog yerine kavgayı seçti. Yanlış bir tercihte bulundu. Diyalog yoluyla Esed'i yola getirmeyi deneyeceğine kavgaya başvurdu. Biz başka ülkelerin iç işlerine karışmakla mükellef değiliz. Başka ülkelerde yanlışlık olursa telkinatta bulunuruz, ekonomik yönden onu zorlamaya çalışırız, münasebetlerimizde yeri gelirse ambargolar bile koyarız. Ama siz askeri bir mücadeleye başka bir devlet olarak girmeye kalkarsanız, orada kan gövdeyi götürür. Gücünüzün yetmeyeceği bir işe teşebbüs ederseniz, birileri de size güvenerek silaha sarılırsa, oradaki akan kandan bu kararı verenlerin omuzlarına vebal yüklenir.” ifadelerini kullandı.

“İSLAM ADINA ÇIKIP DA MÜSLÜMANLARI KATLEDEN KİM OLDU ŞİMDİYE KADAR?”

IŞİD terör örgütü tehlikesine de dikkat çeken Karamollaoğlu, “IŞİD ortaya nasıl çıktı, şu ana kadar bir Allah'ın kulu ortaya çıkıp bunu tam olarak izah edemedi. Neredeydi bunlar? IŞİD diye bir şey yoktu düne kadar. Birdenbire Suriye'de El Nusra'dan kopmuş bir grup çıktı.” dedi. Karamollaoğlu, şöyle devam etti: “Batı, bizim içimizde bizi bölebilmek için çok çeşitli yollara tevessül ediyor. İslam adına güya çıkan bir örgüt düşün, çıkıyor ve diyor ki; 'Şu anda yapacağımız ilk iş, 'Ben Müslümanım' dediği halde bizim gibi inanmayan Müslümanlardır. Önce onları öldüreceğiz. Aradaki fitneyi kaldıracağız ortadan.' Allah muhafaza etsin, İslam adına çıkıp da önce Müslümanları katleden kim oldu şimdiye kadar? Geçmişte bir Hariciler vardı hatırladığım kadarıyla. Bunu bir Müslüman yapmaz. Onun için IŞİD'in başında yönetilenleri onlar mı eğitti, yoksa onların bu noktaya gelmesi için zemin mi hazırladılar onu bilmem, ama bu dışarının bir oyunudur. Diğer istihbarat örgütlerinin bir oyunudur. Müslümanları birbirlerine kırdırmanın yoludur, onun için hakikaten tehlikelidir.”