Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, HDP’nin 7 Haziran seçimlerinde Dilek Öcalan'ı aday yapmasına tepki gösterdi. Yeğeni Dilek Öcalan’ın aday gösterilmesini uygun bulmadığını ifade eden kardeş Öcalan, medyada 'Öcalan'ın yeğeni aday oldu' şeklindeki haberlerden rahatsız olduğunu belirtti.

Evinde gazetecilere açıklama yapan Mehmet Öcalan, HDP’nin bir aile partisi olmadığının altını çizdi ve yeğeninin HDP'den aday olmasını uygun bulmadığını açıkladı. 16 yıldır İmralı’ya gidip Öcalan’la en çok görüşenin kendisi olduğunu dile getiren Kardeş Öcalan, “Son 6 aydır ağabeyimle görüşmedim ama ağabeyim ‘sizi en iyi temsil edecek adayları tercih edin’ tavsiyesinde bulunur. Son 3 gündür medya sanki Öcalan’ın tercihi üzerine yeğeni seçilmiş gibi gösteriyor. Bunun onun tercihi olduğunu düşünmüyorum. Adaylar böyle bilsin. Eğer böyle bir tercih yapılmışsa HDP bunu yapmış. Onun sorumluluğunu da biz almıyoruz.” şeklinde konuştu.

Yeğeninin aday olmasının doğru olmadığını ifade eden Kardeş Öcalan, “kendi tercihidir, ama ben olsaydım aday olmazdım. Kendisi daha gençtir, önü açıktır. Bu davada 30 yıl bedel ödeyenler var. ”sözlerine yer verdi. Yeğeninin adaylık sürecinde kendisine hiç haber verilmediğini söyleyen Öcalan, "Neden bana bilgi verilmiyor? Neden kapalı yapılıyor?" diye konuştu.