Merkez Parti Genel Başkanı Abdurrahim Karslı, bugün gelinen noktada en önemli meselenin hürriyet olduğunu belirterek, "Şu anki partide (AKP) hayatta yaşarken isterseniz bilim adamı olun ne olursanız olun, eğer onlar gibi düşünürseniz makbulsünüz. Yoksa ölümlerden ölüm beğenin." dedi.

Karslı, beraberindeki partililer ile Sakarya Gazeteciler Cemiyeti’ni (SGC) ziyaret etti. Cemiyet Başkanı Sezai Matur tarafından karşılanan Karslı, burada yaptığı açıklamada, Türkiye’nin şu an için en önemli meselesinin kısıtlanan hürriyetler meselesi olduğunu söyledi. Karslı, "Gelinen noktaya baktığımızda hükümette hürriyetimiz yok, hayatta hürriyetimiz yok, yaşarken hürriyetimiz yok, inançlarımızda bile hürriyetimiz yok. Şu anki partide hayatta yaşarken isterseniz bilim adamı olun, ne olursanız olun eğer onlar gibi düşünürseniz makbulsünüz. Yoksa ölümlerden ölüm beğenin." diye konuştu.

7 Haziran seçimlerinin herkes için çok önemli olduğunu ifade eden Karslı, seçimlerde hakemin millet olduğunu vurguladı. Bu seçimlerde millet hakemliğini doğru kullanmazsa 82 Anayasası'na yüzde 92 evet denildiği için 40 yıldır sıkıntı çektiklerini vurgulayan Karslı, "Bu seçimde de hakemliği doğru kullanamazsak emin olun 40-50 yıl sıkıntısını çekeriz." uyarısında bulundu.

'KANALİZASYON MEDYASI'

Bugün medyanın yüzde 80’ini oluşturan havuz medyasının, bir fikri insanların kafasına devamlı aşılamaya çalıştığını anlatan Karslı, "Yüzde 80 havuz veya kanalizasyon medyası var. Ne derseniz deyin. Bir fikri, insanların kafasına devamlı aşılamaya çalışıyorlar." ifadesini kullandı.

Türkiye’de adaletin olmadığını dile getiren Merkez Parti Genel Başkanı Abdurrahim Karslı, "Geldiğimiz noktaya bakarsanız, hükümette, hayatta, hatta inançlarımızda bile hürriyetimiz yok. Bütün bunları herkes görüyor. Her meslekte hukuk önden gitmeli, siyaset ve diğer meslekler ise onun arkasından gelmeli. Böyle olursa, adalet tevzi edilir ama siyaset öne geçer de hukuk onun arkasına takılırsa o zaman zulüm olur. Türkiye’de maalesef siyaset hep önde. Onun için Türkiye Cumhuriyeti’nde hukuktan zarar görmeyen yoktur. Her fikir ve felsefe hukuktan zarar görmüştür." diye konuştu.

'TÜRKİYE’NİN KADDAFİSİ OLACAK'

Karslı, AK Parti iktidara geldiğinde onları eskiden beri tanıdığı için ‘eğer bunlar hukuki mevzuatla zapturapt, altına alınmazsa bu şahıs Türkiye’nin Kaddafi’si olur’ dediğini hatırlatarak, Türkiye’nin oraya doğru gittiğini vurguladı. Karslı, "Bir tek çaremiz var. Seçimlerde hakemliği doğru kullanmak. İnsanlara şunu söyleyin, ‘ciddi sıkıntı içerisindeyiz. Eviniz yanıyor eviniz.’ Evi yanan sokağa çıkar, feryat eder. Çünkü hayatta hürriyet yoksa hayat yoktur. Ölmeden ölmüş demektir. Bu seçimlerde millet hakemliğini doğru kullanmaz ise bu konuştuğumuz günleri seçimden sonra bulumayız." şeklinde konuştu.