Merkez Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim Karslı, AK Parti’nin Türk siyasetinin gayri meşru çocuğu olduğunu niteleyerek, “Ve bizim milletimiz, gayri meşru çocuğu sevmez." dedi.

Abdurrahim Karslı, Bugün TV'de katıldığı programda AK Parti hükümetine yüklenerek, Türkiye’deki siyaseti eleştirdi. TBMM içindeki partilerin siyaseti bitirdiğini hatta ahlakın kalmadığını ifade eden Karslı, “Buradan çıkmanın tek yolu 2015 seçimleridir. Millet, Meclis'in içerisindeki partilerden umudunu kesmiş durumda. Türkiye’de yaşamak ölmekten daha zor. Siyasetçiler ülkemizi bu duruma getirdi.”

Karslı, Meclis'teki oylamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun özgür iradeden bahsettiğine işaret ederek, "Ama aleyhte oy kullananlar için ahlaksız deniliyor. AKP açısından bu oylama, güven oylamasıydı ve AKP güvenoyu alamamıştır, düşmüştür. Hiç bir şekilde 276’yı bulamamıştır. Ben olayı böyle okuyorum.” izahını yaptı.

“AKP BU SEÇİMDE ‘GÜMBÜR GÜMBÜR’ GİDER”

Merkez Parti’yi Türkiye’nin dertlerinin ortaya çıkardığına dikkat çeken Karslı, “AKP, Türkiye’de hiç de kuvvetli değil, hatta temeli yok. İnançlı insanları kandıran bir parti. Siyasi İslam’ı kullanan bir parti. Karikatür bir başbakan ve despot bir cumhurbaşkanı ile daha ne kadar gidebilirler. Ama şimdi takke düştü, kel göründü. AKP, bu seçimde ‘gümbür gümbür’ gider.” dedi.

“Siyasi İslam’ın ahlaksızlığını anlatmamız lazım.” şeklinde açıklamasına devam eden Karslı, şunları söyledi:
“AKP’nin, küresel güçler tarafından idare edilen bir proje partisi olduğunu anlatmamız lazım. Adnan Menderes bu ülkede idam edildi, çocukları başını öne hiç eğmedi. Ama bunların çocukları başları hep önde gezecek. Şu anda AKP ne anlatıp da iktidar olacak. Bir tek fikir babamız var şu anda, Abdullah Öcalan ve Tayyip Erdoğan ile ekibi. Bunu mu anlatacaklar?”