CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, 'iş takibi yapanlardan, cüppesinin önünü ilikleyenlerden, siyasi iktidarın taşeronluğunu' yapanlardan yargıç olamayacağını söyledi.

Atilla Kart, yaptığı yazılı açıklamada, gündemi değerlendirdi. 'İş takipçiliği yaptığına dair yasal dinlemeler ve fiziki takip kayıtları' bulunan önceki Danıştay Başkanı'na, AK Parti hükümetinin canla-başla sahip çıktığını savunan Kart, şu ifadeleri kullandı: "Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, o dönemlerde başkanlığa seçilen Danıştay ve Yargıtay Başkanları için ‘Kurban olduğum Allah verdikçe veriyor.' diyerek; bir taraftan özel memnuniyetini ifade ediyor, bir taraftan da bu süreçlerdeki iktidar nüfuzunu ve dahlini itiraf ediyordu. Danıştay Başkanı olarak görev yapan mevcut Başkan da, bir başka boyutuyla selefini aratmıyor. Yargıyı, siyasi iktidarın boyunduruğuna sokmak, halka kapatmak, durumdan vazife çıkarmak konusunda sadakatla görev yapıyor.”

CHP’li Kart, açıklamasının devamında şunları kaydetti: "Adli yargıda İsmail Rüştü Cirit’leri, Fahri Kasırga’ları himaye eden ve kadrolaşmayı yaratanlar, idari yargıda da Karakullukçu’lar, Güngör’ler üzerinden idareye tâbi olan idari yargıyı yaratmışlardır. Siyasi iktidara bağımlı yargıyı yarattıklarını zannedenler, bugün için ellerini oğuşturabilirler. Unutulmaması gereken gerçek şudur; mevcut yargı düzeni sürdürülebilir hakça bir düzen değildir. Zulme ve adaletsizliğe alet edilmek istenilen bir düzendir. Hukuk müktesebatımız ve maşeri vicdanımız, kendi bünyesinden mekin, metin, fehim, müstakim, emin yargıç yapılanmasını gerçekleştirecektir. İş takipçiliği yapanları da, cüppesinin önünü ilikleyenleri de, siyasi iktidara taşeronluk yapanları da tasfiye edecektir.”