Çorum’da CHP ile AK Parti arasında yaşanan 'afiş' krizi bitmiyor. AK Parti’nin CHP il binasına afiş asmasıyla başlayan gerginlik, CHP’nin misillemesiyle devam etmişti. Son olarak devreye giren İl Seçim Kurulu, şikayet üzerine CHP’nin afişini indirtti.

Gazi Caddesi üzerindeki CHP İl Başkanlığı’nın bulunduğu binaya önceki hafta Meclis İdare Amiri ve AK Parti Milletvekili Salim Uslu’nun büyük boy afişi asıldı. Girişimlere rağmen afişin indirilmemesi üzerine CHP’lilerden misilleme gelmişti. 19 Ekim’de Salim Uslu’nun afişinin hemen altına asılan afişte, “Katillerin, hırsızların sağ salim 'uslu uslu' dolaşamadığı bir Türkiye için 1 Kasım’da sandık başına!” yazısı yer aldı. İki parti arasında yaşanan afiş krizinde İl Seçim Kurulu devreye girdi.

CHP'nin afişindeki 'salim' ve 'uslu' kelimelerinin geçtiği cümlelerin Milletvekili Salim Uslu’yu hedef aldığını öne süren AK Parti, İl Seçim Kuruluna başvurdu. Şikâyeti değerlendiren Seçim Kurulu, pankartın indirilmesine karar verdi. Alınan karar doğrultusunda Çorum Belediyesi ekipleri, polis nezaretinde parti binası önüne gelerek vinç yardımıyla afişi indirdi. CHP tabelasına kadar uzanan AK Parti afişi ise yerinde durdu.