Yozgat bağımsız milletvekili adayı, Tarım, Orman, Köy İşleri ve Maliye eski bakanlarından Lütfullah Kayalar, hiçbir siyasi veya grubun desteği ile yola çıkmadığını belirterek, “Benim hiçbir parti ile işim olmaz, yeni bir oluşum içerisindeyiz.” dedi.

Yozgat'ta seçim çalışmalarını Çekerek ilçesinde düzenlediği miting ve toplantılarla sürdüren Kayalar, yağmura rağmen ilçe meydanını dolduran kalabalığa hitap etti. İlçede büyük bir coşku ile karşılanan Kayalar, bir hafta sonra yapılacak seçimle Yozgatlının Yozgat’ı tanıyan, kucaklayan, hizmet üretenleri seçmek için sandık başına gideceğini söyledi. Kayalar, ''Benim şu parti, bu parti ile işim olmaz, yeni bir oluşum içerisindeyiz, buna akılları ermeyenler, birazcık aklı erip de işine gelmeyenler Lütfullah Kayalar’ı şu destekliyor, bu destekliyor veya seçilecek, şuraya geçecek, buraya geçecek diyorlar. Sıkıştılar, titriyorlar, ağızlarına ne gelirse söylüyorlar ama ağızlarından çıkanı bilmiyorlar.'' şeklinde konuştu.

Türkiye’de yeni bir siyasi oluşumun geleceğini ifade eden Kayalar, ''Vaktimiz dar, bu çıktığımız yolda Yozgat’ın işi bizim işimiz ama şimdi bizim bir işimiz daha var. O nedir? Bir hafta önce Çekerek meydanında selamlama yaparken dedim ki; Türkiye’de yeni bir oluşum geliyor, şafak söküyor, Allah kısmet ederse buradan, Yozgat’tan bağımsız çıktığımız takdirde bu yeni oluşumun başındaki insan Yozgat’ın bağımsız milletvekili, Yozgat’ın yetiştirip, Türkiye’ye hediye ettiği, sizin yetiştirdiğiniz Lütfullah Kayalar bu yürüyüşün başı olacaktır.” diye konuştu.

Yozgat’taki siyasi temsilcilerle herhangi bir işinin olmadığını vurgulayan Kayalar, çıktıkları yolda, 'süper ligde' politika yapmaya gittiklerini, halktan aldıkları güçle bugünkü siyasi partilerin başkanları ile Türkiye politikası yapmak üzere yola çıktıklarının altını çizdi.

Ortaya atılan bazı iddia ve ithamlara da cevap veren Kayalar, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Benim şu parti, bu parti ile işim olmaz, yeni bir oluşum içerisindeyiz, buna akılları ermeyenler, birazcık aklı erip de işine gelmeyenler (Lütfullah Kayalar’ı şu destekliyor, bu destekliyor veya seçilecek, şuraya geçecek, buraya geçecek) diyorlar. Sıkıştılar, titriyorlar, ağızlarına ne gelirse söylüyorlar ama ağızlarından çıkanı bilmiyorlar. Buradan söylüyorum Çekerekli bu meydanda olan, bu meydandan sesimizin gittiği yerdeki bütün Çekereklilere, bütün Yozgatlılara ve bütün Türkiye’ye buradan söylüyorum; Allah’ın izni ile Yozgat bağımsız milletvekili olarak çıktığımızda hiçbir mevcut siyasi parti ile en ufak bir işimiz olmaz. Olsa bu meydanlarda olmayız. Biz çıktığımız yolda önce Allah’a, sonra insanıma, hemşehrime, Çekereklime güvenerek yola çıkıyorum. Allah’ın izni ile milletine inanan, (Yozgatlı vefasızdır) diyenlere hiçbir şekilde aldırmadan, Yozgatlı vefalıdır, Yozgatlıyı tanımayanlar ona vefasız demektedirler.''

Yozgat’ın biriken çok meselesinin bulunduğuna vurgu yapan Kayalar, ''Yozgat’ın işsizlik sorunu var, Yozgat’ın köylerinin birikmiş hizmetleri var, bütün bunların hepsi yine Kayalar’ı bekliyor, beklesin, onları elbirliği ile hepsini çözeriz ve birlikte çözeriz'' diyerek, konuşmasını şöyle tamamladı: ''Yozgat’ta biz göletler yaptık, barajlar yaptık, Yozgat’ta sanayi siteleri yaptık, Yozgat’ta okullar yaptık, camiler yaptık, temeller attık. Birlikte attık hepsini bunların. Allah’ın izni ile Yozgat’ta Organize Sanayi Bölgeleri kurduk, 19 fabrikanın temelini bir günde attık. O fabrikalardan bugün 8-9 tanesi çalışıyor. Yani 40-50 tane olması gerekirken, işsizlik sorunu çözülmesi gerekirken bunların hepsi nereye gitti. Şimdi çıktığımız bu yolda Allah’ın izni ile bir hafta sonra Yozgatlının yazacağı tarihle bir tarih yazacağız. Bütün Türkiye bunu bekliyor. Rize’nin ve Konya’nın yanına Türkiye’nin idaresinde sizlerle birlikte bir de Yozgat’ı koyacağız. Çıktığımız yol budur, yapmak istediğimiz budur. Yüce Allah’a hamd ediyor ve şükrediyoruz ki bu çıktığımız yolda dileklerde bulunuyoruz ki bizim için, memleketimiz için ne hayırlı ise onu bize nasip etsin.''