Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Koza İpek Medya Grubu'na seçimler sayılı günler kala kayyum atanmasını kınadı. Kara, "Kayyum atama tamamen siyasi. Basını susturma ve seçim öncesi biz hale güçlüyüz mesajı vermeye çalışıyorlar. Olay hukuki değil, tamamen siyasi." dedi.

Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan CHP Milletvekili, Koza İpek Medya Grubu ve şirketler grubuna kayyum atanmasının seçime sayılı günler kala yapılmasının tamamen siyasi olduğunu, atananların da AK Partili belediye meclisi üyeleri olmasının bunun açık bir göstergesi olduğunu kaydetti.

Siyasi iktidarın, muhalif seslerine tahammülün olmadığının altını çizen Niyazi Nefi Kara, "İktidar bunu dillendire dillendire yaptı. İktidar kendisini eleştirenlere tahammülü yok. İktidar İpek Medya Grubu'nu da havuza dahil ederek tek tip basın oluşturarak sadece kendisinin konuşulmasını istiyor. Medyanın yüzde 90'nına hakim oldular. Ülkemizde mal ve can güvenliği kalmamıştır. Bir ülkede basın özgürlüğü yoksa o ülkede demokrasi yoktur. Bu uygulamalar diktatörlüğü giden yoldur. 1 Kasım'da hepsi kursaklarında kalacak. " diye konuştu.

Öte yandan rün CHP genel merkezinin silahla taranması, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'biz gidersek beyaz toroslar' gelir sözü sonrası meydana gelmesinin manidar olduğunu belirten Kara, "Umarım bu olay torosların geri dönmesi değildir." ifadesinde bulundu.

Türkiye'de yandaşlığa değil candaşlığa ihtiyacın olduğunun altını çizen CHP'li vekil, şunları ifade etti: "İpek Medya Grubu'na bir haksızlık yapılmıştır. Biz bu haksızlığa tepki gösterdik, göstermeye devam edeceğiz. Ortada bir zulüm ve haksızlık var. Bunu halkımıza anlatacağız. "

Siyasi iktidarın, antidemokratik yasaları hayata geçirme ve hukuksuzluklarının Türkiye'nin itibarını dünyada sıfırladığını belirten Niyazi Nefi Kara, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu iktidarın yanlış dış politikaları ülkemize terörü taşıdı. Geçtiğimiz aylarda Antalya, Manavgat ve Alanya'da yaşanan bazı olaylar dünya medyasında geniş yer buldu. O ülkelerin kendi vatandaşlarına otellerinden çıkmayın diye uyarıda bulundu. Ülke insanını kutuplaştırdılar. Ülkeyi terörize ettiler. Terörize olan bir ortamda turizm nasıl olacak. Turist nasıl gelecek. Turizmciler 2015 yılını kayıp yıl olarak görüyorlar. Bunun sorumlusu ülkemizi terörize edenlerdir. Dünyada ülkemizin itibarını sıfırladılar. Zaten kendileri de Avrupa ülkelerine gidemiyor. Bunlardan 1 Kasım'da kurtulacağız. Kimse karamsar olmasın bunlardan 1 Kasım'da kurtulacağız. "