Kazakistan’da 26 Nisan günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı erken seçimleri esnasında yabancı ülke basın mensuplarının seçimleri takip edebilmesi için akreditasyon yaptırmaları istendi.

Kazakistan’ın Ankara Büyükelçiliği’nin duyurusuna göre, seçimlerini izlemek için basın mensuplarına yönelik akreditasyon sürecinin 27 Şubat 2015 tarihinden itibaren başladığı belirtilerek, talep edenlerin Kazakistan Dışişleri Bakanlığı nezdinde mutlaka geçici akreditasyon yaptırması talep edildi.

Kazakistan Cumhuriyeti Merkezi Seçim Kurulu’nun yurtdışı ülkelerin, uluslararası kuruluşlarının gözlemciler ve yabancı basın mensuplarına ilişkin almış olduğu karar çerçevesinde her basın mensubuna bir tercüman iştirak edecek. Bu tercümanın yanında kimliğini belirten herhangi bir evrakın bulunması yeterli olacak. Akreditasyon işlermleri erken seçim yapılacağı tarihten 5 gün öncesine yani 20 Nisan 2015 tarihine kadar sürecek.

AKREDİTASYON İÇİN GEREKLİ BELGELER

Antetli kağıtta basın yayın kurumunun genel yayın yönetmeni adına resmi başvuru mektubu, pasaport kopyası, doldurulmuş akreditasyon formu, elektronik ortamda vesikalık fotoğraf (3x4), kısa özgeçmiş (ingilizce).
Kazakistan Erken Cumhurbaşkanlık seçimlerini takip etmek isteyen basın temsilcileri bu evraskları [email protected] adresine yollamaları gerekiyor. Ayrıca konu ile ilgili şu iletişim bilgileri üzerinden irtibata geçilebilecek. Telefon: +7 7172-72-01-47, email: [email protected].