MHP Malatya milletvekili adayı Şinasi Kazancıoğlu, Türkiye’de insanların ekonomik sıkıntılarının yanında son yıllarda iktidarın kötü yönetimiyle günden güne artan ülkenin bütünlük ve birliğine ilişkin büyük bir endişesi olduğunu belirtti.

Şinasi Kazancıoğlu, Darende ilçesinde esnaf ve vatandaşı ziyaret etti. Ülkenin ekonomik ve siyasi anlamda bir tıkanmışlığına dikkat çeken Şinasi Kazancıoğlu esnaf sohbetlerinde farklılıkları istismar ederek toplumu bölmeye çalışanların olduğunu ifade etti. Kazancıoğlu, “Bizi farklı kökenlere bölerek ayrıştırmaya çalışıyorlar ve maalesef birileri bunlara taşeronluk yapmaktadır. Bunu yapanlar şunu iyi bilmeli ki bu millet Kurtuluş Savaşı'nda yekvücut olmuştur. Kökeniniz ne olursa olsun hepimiz Türk milletinin onurlu bir ferdiyiz. 13 yıldır bu politikaları yapanlar bir anda milli oldular. Bunlara inanmayın bunlar sürekli gömlek değiştiriyorlar. Bunları siyasi çıkarları için her şeyi yapmayı göze almışlardır. Dilleri millidir, yürekleri gayri millidir." dedi.

"MİLLETE DİZ ÇÖKTÜRMEK İSTİYORLAR"

Türkiye’de insanların bankalara yaklaşık 450 milyar borcu olduğunu, bankaların büyük bir kısmının da yabancı sermayenin elinde olduğunu vurgulayan Kazancıoğlu, vatandaşların bankalara borçlandırılarak diz çöktürüldüğünü dile getirdi.
Kazancıoğlu şunları söyledi: “Ülkesinin ve milletinin çıkarlarını düşünen bir hükümet vatandaşını işsizliği ve yoksulluğa boğmuş. Vatandaşın banklara borcu 450 milyar TL olmuştur. Türkiye'deki 49 bankadan 37'si yabancıların elinde. Vatandaşın alın teri, emeği borca sürülerek, millete diz çöktürmek istiyorlar. Şimdi bunun neresi milli, cumhuriyetin tüm katma değer yaratan kurumları bir bir satıldı. Arsalar ranta dönüştürüldü, yandaşlara peşkeş çekildi. 60 milyar TL özeleştirilme yapıldı. Bu zenginlikten hangi biriniz faydalandı. Cebinize borç dışında para girdi mi? Evet, birileri zengin oldu, para mülk sahibi olanlar bellidir. Şimdi bunlar paralarıyla her şeyi satın alabileceklerini düşünmekteler. Ama onlara şunu söylüyorum siz parayla kendinizi satabilirsiniz. Ama bu millet vicdanını, onurunu sizin gibi para pula satmaz. Bunun böyle olmadığını 1 Kasım'da göreceksiniz."

“BİZ UMUT VAAT EDİYORUZ”

Ülke insanının mali sıkıntılarla birlikte AK Parti iktidarı ile her geçen gün artan gelecek kaygısı yaşadığının altını çizen Kazancıoğlu, “Darende esnafı hakikaten çok dertli ama geleceklerinden umutları var. Biz onlara umut vaat ediyoruz. Biz ekonomik anlamda, siyasi anlamda ve en önemlisi bu ülkenin geleceği milli güvenliği anlamında hemşehrilerimizle dertleştik, hemfikiriz. Ekonomik dertlerin yanında en büyük dertleri bu ülkenin bütünlüğüyle ilgili, geleceğe ilişkin endişeleri var bu insanların. Biz de diyoruz ki biz olduğumuz müddetçe, siz olduğunuz müddetçe, totalde hepimiz olduğumuz yani Türk milleti olduğu müddetçe. İnşallah hiçbir kimse başarılı olmayacak ve emellerine ulaşamayacaklar." ifadelerini kullandı.