Eski Emniyet Genel Müdürleri'nden ve 21. dönem DYP Antalya Milletvekilliği yapan Kemal Çelik, Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) istifa etti.

MHP'den 2009 ve 2014'te iki kez Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı, son olarak da 7 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adayı olan Kemal Çelik, yaptığı yazılı açıklama ile partisinden istifa ettiğini duyurdu. Seçime sayılı günler kala partisinden istifa ettiğini açıklayan Çelik'in 'istikrar'dan bahsederek bunun devam etmesini istemesi dikkat çekti. Çelik, Türkiye'nin bir 'temizlenme' sürecinden geçtiğini ve bunun tam manasıyla tamamlanmadığını belirterek, “Devlet içinde devlet ve harici odakların hizmetinde yapılar, ülkemiz için açık tehdittir. Bu tehdittin ne kadar cüretkâr olabileceğini yakın geçmişimiz bizlere gösterdi. 'Memleket hassasiyetinin' en dorukta olması gereken partim de dahil, günlük siyasi kazanım beklentileri uğruna, bu tehdit görmezden gelinebilmektedir." dedi.

"Temiz bir devlet idaresi için, yönetimde istikrara olan ihtiyacı görmemek mümkün değildir." diyen Çelik, bir başka partiyle teması olmadığını söyledi. Kemal Çelik'in açıklaması şu ifadelerle son buldu: “Gönlümün sahibi olan milliyetçi kardeşlerimin, onlardan değil ama kurumsal kimlikten, zorunlu gördüğüm 'bir memleket hassasiyeti' için ayrılıyor olmamı, doğru değerlendireceklerine inanıyorum. Ülkem için bir kez daha en iyi olduğunu düşündüğümü yapıyor olmanın huzuruyla, sizlere saygı ve sevgilerimi sunar; 7 Haziran 2015 seçimlerinde vatandaşlarımızın dikkatli davranmaları gerektiği yönündeki açık kanaatimi, özellikle ekonomi ve güvenlik konularındaki istikrara olan ihtiyaç nedeniyle paylaşırım.”