Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hükümeti kurma görevi vermediği için eleştirerek, “Hiç meraklanmayın ‘tıpış tıpış’ görev verecek. Yeter ki halk o yetkiyi bize versin." dedi.

Samsun’da ilçeleri ziyaret ederek Seçim Koordinasyon Merkezleri'ni açan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yağmur altında partililere seslendi. Samsun’a hava yoluyla gelen Kılıçdaroğlu önce Çarşamba ve Tekkeköy ilçelerini ziyaret etti. Buradaki Seçim Koordinasyon Merkezi açılışını gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, daha sonra merkez ilçeler olan İlkadım ve Atakum'a geçti. Yağmura rağmen burada toplanan vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu hükümete ve Davutoğlu’na yüklendi. Vatandaşlardan bir şeyi kesinlikle unutmamalarını ver her gittikleri yerde söylemelerini isteyen Kılıçdaroğlu, “Davutoğlu, Saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Kendileri köşeyi döndü, halk fakirleşti. Bu tabloyu ters yüz yapacağız.” diyerek hükümete yüklendi. Bu ülkeye huzuru getireceğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “1 Kasım’da niye, hangi gerekçeyle bir daha seçime gidiyoruz. Nedeni şu; saray dedi ki; ‘400 milletvekili vermezseniz verinceye kadar gideceğiz’ ister 400 de isterse bin 400 de vermeyeceğiz. Yeter artık 13 yılda ülkeyi nereye getirdiniz. Sıfır terörle aldı şimdi terörden insanlar hayatını kaybediyor. Gencecik çocuklarımız, polislerimiz, askerlerimiz şehit olarak geliyor. Yüreğimiz kan ağlıyor. Oturdular, pazarlık yaptılar, masalarda ne pazarlığı yaptıklarının hesabını Samsun 1 Kasım’da. PKK’dan sonra bir de şimdi IŞİD çıktı. Düne kadar neredeydi bunlar. Telefonlarını dinlemişler, isimlerini saptamışlar, nerede olduklarını biliyorlar. Bomba patladıktan ve 102 vatandaşımız öldükten sonra önlem alıyorlar. Sen hükümet değil misin? Neden önlemini zamanında almadın. Çünkü bunlar vatandaşı değil, ülkeyi değil, ceplerini düşünüyorlar. Size sözüm söz bu ülkeye huzuru, barışı, kardeşliği biz getireceğiz.” ,

MERKEL’E YALVARIYORLAR

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yapılan görüşmeyi eleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Türkiye bölgesinde lider olduğu zaman ben mutlu olacağım. Şimdi Merkel gelmiş ona ‘bizi Avrupa Birliği’ne davet edin’ diye yalvarıyorlar, 'orada zirve yaptığınız da bizi de davet edin' diye. Siz hiç böyle bir Türkiye tablosu gördünüz mü? Böyle bir tablo olabilir mi? ‘Ne olur bizi davet edin, bizi çağırın’ bir ülkeyi böyle bir konuma devleti yönetenler getiremezler. Saygınlığın varsa seni davet ederler. Seni davet etmiyorlarsa sen kendini zorla davet ettirmeyeceksin oraya. Türkiye’yi düşüneceksin Türkiye’yi ne hale getirdiğinin farkında mısın sen?”

HİÇ MERAKLANMAYIN TIPIŞ TIPIŞ GÖREV VERECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hükümet kurma görevi vermediği için eleştiren Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’nin sorunlarına en güzel çözüm üreten parti CHP demektir. Gün gibi ortaya çıktı artık sizden yetki istiyoruz. Biliyorsunuz Davutoğlu hükümeti kuramadı. Öyle bir becerisini gösteremedi. Neden? Eğer sen iradeni saraya hapsetmişsen ülkeye faydan olmaz senin kardeşim. İraden bağımsız olacak, gücü saraydan değil, halktan alacaksın. Bize Sayın Erdoğan görev vermedi. Efendim diyor ‘sana görev niye vereyim?’ diyor. Ben yetkiyi senden istemiyorum, halktan alacağım, halktan. Hiç meraklanmayın ‘tıpış tıpış’ görev verecek. Yeter ki halk o yetkiyi bize versin. Hiç endişe etmeyin.”

İlkadım ve Atakum Seçim Koordinasyon Merkezleri'nin açılışının ardından Kılıçdaroğlu, konvoy eşliğinde Bafra oradan da Havza ilçelerine uğrayacak.