CHP’de 16 yıl sonra yapılan ön seçime İzmir 2. bölgeden aday adayı olarak giren ve büyük bir farkla en çok oyu alarak aday olan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, mazbatasını aldı. Mazbata, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter tarafından Ankara’da teslim edildi.

29 Mart 2015'te, Türkiye’de 45 seçim bölgesinde yapılan ve kontenjan dışında kalan milletvekili adaylarının belirlendiği ön seçime İzmir’den giren Kılıçdaroğlu’na mazbatası, CHP Genel Merkezi'nde düzenlenen sade bir törenle İl Başkanı Serter, İl Sekreteri Osman Peri ve seçim-hukuk işlerinden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Bahattin Özdemir tarafından takdim edildi.

KILIÇDAROĞLU: EN DEMOKRATİK PARTİYİZ

Törende konuşan Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP’nin adaylarını demokratik bir yöntem olan ön seçimle belirleyen tek parti olduğunu belirterek, "Ön seçim, tüm Türkiye’de demokrasi şöleni yaşattı. CHP’nin ülkedeki en demokratik parti olduğunu bir kez daha gösterdik. Ön seçime İzmir’den girmekten büyük bir mutluluk duydum. Örgütümüzün bana gösterdiği ilgiye, verilen oylara çok teşekkür ediyorum. Artık bir İzmir milletvekili olacağım ve bu beni çok mutlu ediyor. İzmir her zaman çağdaş, aydın ve özgürlüğüne düşkün bir kent olmuş ve bunu her seçimde göstermiştir. Geçen genel seçimlerde de başarılı sonuçlar almıştık, şimdi ön seçimlerin de etkisiyle İzmir’de çok daha başarılı sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Tüm İzmirlilere her zaman aydınlıktan, özgür bir Türkiye’den yana koydukları tavırdan dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

SERTER: REKOR SAYIDA MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAĞIZ

İl Başkanı Serter de mazbatayı takdim etmenin kendisi için bir onur olduğunu belirterek, “Ön seçim ve halkın lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’den milletvekili adayı olmasının yarattığı rüzgarla İzmir’de rekor sayıda milletvekili çıkaracağız. Elbette Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni başbakanını da İzmir halkının desteğiyle İzmir’den Ankara’ya göndermenin gururunu yaşayacağız.” dedi.