CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi, oğlu, kızları ve damadı dahil olmak üzere tüm aile fertlerinin malvarlığı ve kaynaklarının araştırılması için TBMM Başkanlığı’na araştırma önergesi verdi.

İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun TBMM Başkanlığına sunduğu Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önergeye Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Levent Gök, Özgür Özel ve Genel Başkan Yardımcıları başta olmak üzere milletvekilleri imza koydu. Kılıçdaroğlu önergesinde, halka hesap vermeyi onurlu bir görev saydığını belirtti ve attığı bu adımın siyasette yer alan herkese örnek olması gerektiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu’nun araştırma önergesinde yer alan bazı bölümler şöyle:

DEMOKRASİYE YÖNELİK AÇIK SALDIRI

Özgür basın ne kadar yüksek bir demokratik ahlakı temsil ediyorsa yandaşlık ve çıkar uğruna yalan haber yapmak, iftira atmak ve itibar suikastçiliğine soyunmak da o kadar büyük bir ahlaksızlıktır. Bazı basın kuruluşları tarafından yapılan bu eylemler, demokrasiye yönelik alçakça saldırılardır.

GAZETE VE TELEVİZYONLAR İFTİRA NİTELİĞİ TAŞIYAN HABERLERLE GEÇMİŞTE YÜZLERCE İNSANI MAĞDUR ETTİ

Kamuoyunda ‘yandaş medya’ veya ‘havuz medyası’ olarak bilinen, gündeme kamu bankalarından aldıkları kredilerle gelen, sayısız sahte belge ve yalan haber yayınlayarak basın tarihimizde kara bir leke oluşturan bu gazete ve televizyonlar iftira niteliği taşıyan haberlerle geçmişte yüzlerce insanı mağdur etmişlerdir.

2+1 ORTA SINIF APARTMAN DAİRESİ ÜZERİNDEN CHP YIPRATILMAK İSTENMEKTE

Alın teriyle kazanılan helal parayla alınan 85 metrekare 2+1 orta sınıf bir apartman dairesi üzerinden CHP Genel Başkanı ve CHP yıpratılmak istenmekte, hayatı boyunca dürüstlük ve ahlak yolunda yürümüş insanlar hedef gösterilerek manevi bir linçe maruz bırakılmaktadırlar.

Sıfırlamayı huy haline getirmiş bir güruh tarafından basın ahlakı adeta sıfırlanmakta, her yol mubah stratejisi ile her türlü yalan, iftira ve kara propaganda ortaya atılmaktadır.

VERİLMEYECEK HESABIMIZ YOK

Kılıçdaroğlu’nun ve ailesinin verilemeyecek tek kuruş hesabı yoktur. En büyük gurur halka hesap verebilmektir, halka hesap vermeyi onurlu bir görev sayarım. Bu anlayış ile atılan bu adım siyasette yer alan herkese örnek olmalıdır.