Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarı kendi vaatlerini kopyalamakla itham ederek, “Güzel vaatlerimiz var. Güzel şeyler yapacağız eskiden derlerdi ki; CHP hep eleştirir, hiçbir öneri getirmez. Şimdi bizim bütün önerilerimizi onlar kopyalamaya başladı.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 1 Kasım seçimleri çalışmaları kapsamında Kars, Ardahan, Erzincan mitinglerinin ardından karayolu ile Sivas’ın İmranlı ilçesine geldi. İlçe girişinde partililer karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra ilçe meydanında vatandaşlara hitap etti.

“400 VEKİL VERMEDİNİZ DİYE YENİDEN SEÇİM İSTEDİLER”

Seçimlerde iktidara oy verilmemesini isteyen Kılıçdaroğlu, ”1 Kasım’da sandığa gideceğiz. Önce şunu düşüneceğiz. Biz 7 Haziran’da gitmiştik sandığa niye bizi bir daha seçime götürüyorlar. Nedeni şu? ‘Niye bana 400 milletvekili vermediniz’ millet vermiyor kardeşim siz de diyeceksiniz ki ‘madem öyle benden sana hiçbir oy yok’ diyeceksiniz. Hiç oy vermeyeceksiniz. Türkiye’de yeni bir çığır açıldı. Milletin iradesine saygı gösterin vatandaş gitti oyunu kullandı. Milli irade çıktı. Normalde buna göre hükümet kurulması lazım ama saraydaki zat buna izin vermiyor. ‘Kurma’ diyor hükümeti, O da korkudan kuramıyor. Şimdi onlara yetki vermeyin. Yeni bir hükümetin yolunu açalım. Birlikte güzel bir Türkiye’yi yeniden inşa edelim. Bir şeyi sakın unutmayın. Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır" ifadesini kullandı.

“ÜLKEYE HUZURU VE BARIŞI GETİRECEĞİM”

Vaatlerini de sıralayıp, ülkeye huzuru ve barışı getireceğini söyleyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Emekliye iki maaş ikramiye, asgari ücret net bin 500 lira, 800 bin kamuda çalışan taşeron işçisine kadro, her eve huzur, her eve bereket, taşımalı sistemi bitirip nerede öğrenci varsa oraya öğretmen gelmesine hazır mısınız? Türkiye’de terörün bitirilmesine hazır mısınız? Siz hazırsanız ben de hazırım, söz verdim hepsini yapacağım. Anneler sizlere de sözüm var. Tam gün eğitim sistemi olacak, çocuklar sabah gidecek, akşama gelecek. Öğle yemeklerini de öğretmenleriyle beraber okulda bedava yiyecek. Hiçbir bedel ödemeden. Böylece çocukların geleceğini güvence altına almış olacağız. Hiç endişeniz olmasın. Siz evinize huzur getirmek için mücadele edeceğiz. Çocuklarınızı askere gönderirken gözünüz arkada kalmayacak. Oğlunuz, kızınız üniversiteye gittiğinde nerede kalacak diye sorununuz olmayacak. Bir yıl içinde Türkiye’de bütün üniversitelerde yurt sorununu çözeceğim. 4 yılda ülkeye huzuru ve barışı getireceğim."

Kılıçdaroğlu, gençlere de seslenerek, ”Onlar sizi potansiyel suçlu olarak gördüler, ben sizi bu ülkenin onuru, gururu ve geleceği olarak görüyorum." diye konuştu.

“SEN YATA VERİYORSUN BEN ÇİFTÇİYE VERİYORUM”

“Güzel vaatlerimiz var. Güzel şeyler yapacağız eskiden derlerdi ki 'CHP hep eleştirir. Hiçbir öneri getirmez' şimdi bizim bütün önerilerimizi onlar kopyalamaya başladı.” diyen Kılıçdaroğlu, “Demek ki en iyi kadro CHP’de. Halkın sorunlarını en iyi bilen parti CHP. Dolayısıyla CHP’ye güvenin, gönül rahatlığıyla ve Türkiye’nin refahı ve huzuru için oy verin. Şuna da emin olun; çiftçiye mazotu 1 lira 80 kuruşa vereceğim. Nereden bulacaksın diye itiraz ediyorlar. Bulacağım ve vereceğim. Onlar yatlara verirken, biz ses çıkardık mı? Çıkarmadık. Sen yata veriyorsun ben çiftçiye veriyorum. Sen yattaki adamı tercih ediyorsun, ben çiftçiyi tercih ediyorum. Çiftçi üretecek ve kazanacak ki hepimizin karnı doyacak. Size inanıyorum, size güveniyorum, sizin için çalışıyorum. Ben bu ülkede hiçbir çocuğun yatağa aç girmesini istemiyorum. Bu ülkede yatağa aç giren 22 milyon yoksulumuz var. Üzülüyorum, içim yanıyor. 21. yüzyılın Türkiye'sinde bunu hangi vicdan kaldırır. Bu ayıbı kaldıracağım.“ sözlerini kullandı.