MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, kamuoyunda İç Güvenlik Paketi olarak bilinen kanun tasarısının Türkiye’yi tedirgin ettiğini söyledi. İktidarın seçimler yaklaştıkça kendine ve yandaşlarına göre düzenlemeler yapmaya devam ettiğini öne süren Tanrıkulu, “Ekonomideki bozulma, pimi çekilmiş bombaya benzemekte. İktidar, giderayak Bakanlar Kurulu kararı ile yandaşlarının yanısıra akrabalarına da Hazine desteği mi sağlıyor?” dedi.

'ÇOCUKLARININ GEMİCİKLERİNİ FİNANSE ETMEK İÇİN HAZIRLANMIŞ'

28 Şubat 2015 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan, Kredi Garanti Kurumlarına Sağlanacak Hazine Desteğine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Bakanlar Kurulu Kararı’na dikkat çeken MHP’li Tanrıkulu, şöyle konuştu: “Bu karara dikkatli bakıldığında, gemicik sahibi olanlar ile turizm sektöründeki adrese teslim düzenlemeler dikkat çekmektedir. Karar kapsamında Hazine Müsteşarlığı KOBİ'ler, kadın girişimciler, seyahat acenteleri ve gemi inşa ve/veya işletmeciliği alanında faaliyet gösterenlere para desteği sağlayacaktır. Biz KOBİ'lere, kadın girişimcilere, gemi sektörüne yardım edilmesinde herhangi bir sakınca görmemekteyiz. Kararın 1. maddesinde, 'Amaç ve kapsamlar' kısmında, desteklenecek sektör sıralamasında sırayla KOBİ'ler, kadın girişimciler, seyahat acenteleri, gemi inşa ve/veya gemi işletmeciliği yer almaktadır ancak burada dikkat çeken, kararda gemi tanımlaması yapılırken 1000 DWT (detveyt ton) veya 500 GT (gross ton) ile başlayan her türlü deniz aracı denilmektedir. Sanki özellikle birilerinin çocuklarının gemiciklerini finanse etmek için hazırlanmış bir Bakanlar Kurulu kararı olup olmadığını önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.”

'SEYAHAT ACENTELERİ MAĞDUR'

Yine söz konusu kararda, seyahat acentesi için bakanlıktan belge ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) üyesi ticari kuruluşlar tanımı yapılarak, "Kredi başvuru tarihinden bir önceki yılda Azerbaycan, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Rusya Federasyonu, Türkmenistan ve Ukrayna'dan Türkiye'ye en az 400 bin turist getiren seyahat acenteleri" denildiğine vurgu yapan Tanrıkulu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kredi limiti ise 100 milyon TL, grup şirketleri olursa destek 120 milyon TL’ye kadar çıkmaktadır. Bu ülkelerden bir önceki yıl turist getiren kaç firma bulunmaktadır? Burada açıkça adrese teslim firma tanımlaması yapılmaktadır. Neden başka ülkelerden değil de sadece bu ülkelerden ve 400 binin üzerinde turist getirilmiş olması gerekiyor? Bugün Türkiye’ye getirilen turistlerin seyahat acentelerine göre bir istatistiği bulunmakta mıdır? Bu şartları sağlayanlara hangi resmî verilere göre destek verilecektir? Diğer seyahat acentelerinin mağduriyeti söz konusudur.”

YÜKSEK ENFLASYON VE İŞSİZLİK

“Her iki konunun da detaylarını öğrenebilmek ve kamuoyunu bu konuda bilgilendirebilmek adına TBMM’de Kültür ve Turizm ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na vermiş olduğumuz yazılı soru önergelerimizin cevabı bu yüzden önem arz etmektedir.” ifadesini kullanan MHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, şunları söyledi: “Milletimizin geliri yetersiz, yüksek enflasyon ve işsizlikle beraber 13 yıldır altında ezildiği ağır borç yüküyle bir başına yaşam mücadelesi verirken yine belli bir zümre ihya edilmektedir. Rusya’nın Türkiye’ye sağladığı yüzde 10,25’lik doğalgaz indirimini vatandaşımıza doların yükselmesi nedeniyle yansıtmayanlar, doların Cumhurbaşkanı’nın konuşmalarıyla yükseldiğini ne şekilde açıklayacaklar? Milletimize ve ekonomimize zulmedilmektedir. 2011 yılında açıkladıkları ve hayal olan mega projelerin ağır borçları birer birer Hazine garantisi altına alınırken yaklaşmakta olan seçimler nedeniyle yeni açıkladıkları İstanbul Boğazı’na yapılacak üç katlı geçiş tüneli de tıpkı üçüncü havaalanı gibi daha şimdiden finans bulma zorluğu çekecektir. Öte yandan bu tüp geçit Tokat’ta, Rize’de, Manisa’da, Şanlıurfa’da ve Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan vatandaşımızın yaşamlarını kolaylaştırmayacaktır.”

'YANDAŞIN İKBALİ İÇİN HAZİNE GARANTİLİ BORÇLAR BÜYÜRKEN...'

Türkiye’de sanayinin büyütülmesi, geliştirilmesi ve önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini sözlerine ekleyen Tanrıkulu, “Ülkemize lazım olan esas hizmet sanayimizin büyütülmesi, geliştirilmesi, önündeki engellerin kaldırılması, dolayısıyla üretimimizin ve istihdamın arttırılmasıdır. Yandaşın ikbali için Hazine garantili borçlar büyürken milletimizin cüzdanı daha da küçülmektedir. MHP, 7 Haziran’dan sonra 13 yıldır yandaşa aktarılan kaynağı sadece vatandaşımıza aktarmaya söz vermektedir. Güven duyulan ekonomi, huzur içinde gelişen ve rekabet edebilen güçlü girişimci, hayatını gelişmiş ülke vatandaşları standardında idame ettirebilen ve yarınları güven altına alınmış güçlü bir toplum için her türlü yasal değişiklikleri 7 Haziran’dan sonra hayata geçirecektir. Türkiye’nin, bu buhran dolu günlerinden kurtulmasına çok az bir süre kalmıştır. Eminiz ki milletimiz, bu ağır günlerin muhasebesini yaparak, daha güzel yarınlar için seçim tercihlerini gözden geçirecektir.” diye konuştu.