KESK Yürütme Kurulu, HDP binalarına yönelik bombalı saldırılara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Adana ve Mersin’deki bombalı saldırılar kontrgerilla işidir.” denildi.

Saldırıların kınandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Gerek Cumhurbaşkanı, gerekse de Başbakan’ın seçim stratejisinin gerilim, kutuplaşma stratejisini de aştığı, daha da tehlikeli bir gidişatın önünün açılmaya çalışıldığı gün geçtikçe netleşiyor. Ağrı provokasyonu ellerinde patlayınca aynı amacın farklı provokasyonlarla devam ettirilmesi kararı alındığı anlaşılmaktadır. Başta ‘baraj altında kalsa süper olur’ söylemi olmak üzere hükümet yetkililerinin hedef gösteren açıklamaları saldırılara adeta davetiye çıkartmaktadır. Karanlık güçler AKP için süper olacak sonuçlar için her türlü çalışmayı yapmaktadırlar."

SİYASİ İKTİDARA UYARI

“Adana ve Mersin’de bugün HDP’ye yönelik saldırılar 1990’lı yıllarda devreye sokulan kontrgerilla saldırılarının kopyası gibidir.” denilen açıklamaya şöyle devam edildi: "OHAL’ı kaldırıp faili meçhul saldırıları sonlandırdığını iddia eden AKP bir yandan fiili OHAL uygularken bir yandan da bu tür saldırılara zemin hazırlamıştır. Son günlerde yaşananlar açıkça belli bir odaktan planlı ve ayarlı bir stratejinin uygulandığını gösteriyor. Tek partiye ve tek adama dayalı başkanlık sisteminin getirilmesi, faşizmin kurumsallaştırılması özleminin sonuçları olduğuna inandığımız provokasyonlar açığa çıkarılmadığı sürece tüm sonuçlarıyla birlikte bundan AKP iktidarı sorumlu olacaktır.
Adana ve Mersin’de HDP’ye yapılan, ancak özünde barışa, kardeşliğe ve bir arada yaşama iradesine yönelik olan saldırıları kınıyor, lanetliyoruz. HDP’ye geçmiş olsun diyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Siyasi iktidar gayri ciddi açıklamalarla sorumluluktan kaçamaz. Seçim güvenliğini ve geleceğimizi tehdit eden bu tür saldırılar derhal durdurulmalıdır. Siyasi iktidar seçimlere gölge düşüren söylem ve uygulamalardan vazgeçmelidir."