Sivas'ta bir programa katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a bir gazi yakını tepki gösterdi. Kıbrıs gazisi eşi Sanik Cantemur, oğluna devlette iş verilmesini söylemek istediği Bakan Yılmaz'ın kendisini dinlemek istemediğini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Belediyesi’nin Esentepe bölgesinde planladığı kentsel dönüşüm projesinin protokol imza törenine katıldı. Kıbrıs gazisi Yunus Cantemur’un eşi Sanik Cantemur, program çıkışında Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a derdini anlatmak istedi. Bakan ile konuşmaya çalışan Cantemur, Yılmaz’ın kendini dinlememesinden yakınarak, bu duruma tepki gösterdi.

Cantemur şunları söyledi: "Gazilerimize saygı duyuyorum. Onlar olmasa biz de olmayız. Kıbrıs toprağında benim eşim gazi oldu. Bizim maaşımıza yüzde 2-3 zam veriliyor. 3 ayda 1.140 lira para alıyorum. Oğlum özel sektörde çalışıyor, ancak ben olmasam çocuğuna bir ekmek parası veremiyor. Bugün torunumun cebine harçlığını koyamadım, o kadar zoruma gitti ki... Bunu Cumhurbaşkanı ve Bakanıma duyurmak istiyorum. Gel onu bana sor, bugün lisede okuyan torunum ne yiyecek. Milli Savunma Bakanı bunları kabul etmedi. Biz bunları ne için getiriyoruz. Benim oğlum devlet işi istiyor. Ben bugün varım, yarın yokum. Öbür dünyaya gidersem 3 tane torunum ne yapacak. Hırsızlık mı yapacak? Etmezler inşallah. Ben olmasam üçü de aç, ne yapacaklar. Krediden geçtim. Diğer gazilere kredi veriyorlar bize vermiyorlar. Ondan da vazgeçtim, benim oğluma devlet işi versinler çocuklarına baksın."