Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Diyorlar ki 'Türkiye’yi büyüttük.' Türkiye’yi büyüttüysen bu kadar işsiz niye var?" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kastamonu’da partisi tarafından düzenlenen mitinge katılarak konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu, bir süre konuştuktan sonra ikindi ezanının okunmaya başlaması üzerine konuşmasına ara verdi.

Partililere seslenen Kılıçdaroğlu, "13 yıl kredi açtık bir iktidara. 13 yılın sonunda geldiğimiz noktayı göreceksiniz. Yuh çekmiyoruz. Sandıkta tepkimizi gösteriyoruz. Demokratik yollardan gösteriyoruz. 13 yıldır iktidardalar. 13 yıl dile kolay. Bu millet 13 yıllık kredi açtı. 12 yılın sonunda geldiğimiz nokta 6 milyon 200 bin işsizimiz var. Son rakamlar açıklandı, biraz daha büyük. 6 milyon 300 bine yaklaştı. Her 5 gençten biri işsiz. En çok işsizlikten yara alan illerden birisi de Kastamonu. Göç veriyor Kastamonu. Neden göç veriyor? Neden büyük kentlerin varoşlarına gidiyor gencecik çocuklarımız. İş bulmak için. İşsizlik bir ülkeye içten içe kemirir. Bir ailede huzursuzluk yaratır. 6 milyon 250 bin kişi iş bekliyor. Diyorlar ki Türkiye’ye büyüttük. Türkiye’yi büyüttüysen bu kadar işsiz niye? Hangi gerekçe ile bu kadar işsiz var?" diye sordu.

İktidar yanlılarının sınava girmeden memur yapıldığını ifade eden Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti: "Çocuklarınızı yetiştiriyorsunuz. Kurslara gönderiyorsunuz. KPSS sınavına giriyor. O sınavda o ya da bu şekilde yüksek puan alıyor. Bekliyor tayinim nasıl çıkacak diye. Ama onların çocukları hiçbir sınava girmeden doğrudan devlet memuru oluyorlar. Doğrudan. Sizin çocuklarınız sınava giriyor. Dünyanın parasını ödüyorsunuz kurs parası olarak. Ama onların ataması yapılmıyor. Onların çocukları yandaşların çocukları hiçbir sınava girmeden doğrudan devlet memuru oluyorlar. 7 Haziran’da hep beraber omuz omuza güler yüzle sandığa gideceğiz ve haramilerin iktidarını alaşağı edeceğiz. Şimdi Meclis'e bir kanun tasarısı getirmişler, yabancıların çalıştırılması hakkında kanun tasarısı. 6 milyon 200 bin kişiye iş buldun geriye kaldı yabancılar. Altında Başbakan'ın imzası var. Yabancıların Çalıştırılması Hakkında Kanun Tasarısı. Kendi işsizine iş bulamıyorsun. Yabancılara bulacağım diyorsun."