Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "O Ankara'daki beyler sizden koptular, 13 yıl önce oy verdiğiniz bir parti yok artık, sarayda oturanlar var. Altın klozetli tuvaletlerinde oturanlar var." dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Kütahya mitinginde halka hitap etti. Yağmurlu havada vatandaşlara hitap edene Kılıçdaroğlu, "77 milyon yurttaşıma söylüyorum, Kütahyalılara söylüyorum. Şunu unutmayın en başta söylüyorum. Davutoğlu Erdoğan için çalışır. Kılıçdaroğlu halk için çalışır." şeklinde konuştu.

'O KONUTLARDA OTURANLAR TAKSİTLERİNİ ÖDEYEMİYORLAR'

Simav depreminin ardından deprem günü Simav'a giden ilk lider olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Oradaki vatandaşlarımla kucaklaşan tek lider benim. Aradan yıllar geçti geldiler benden sonra bir sürü vaatlerde bulundular. Ne yaptılar? O konutlarda oturanlar taksitlerini ödeyemiyorlar. Hiç kimse merak etmesin 8 Haziran yeni bir başlangıç olacaktır. Bu milleti borç batağından kurtaracağım, sözüm sözdür."

'YOLSUZLUKLARI BİTİRECEĞİZ DEDİLER HEPSİ KÖŞEYİ DÖNDÜ'

AK Parti'nin 13 yıldır iktidarda olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "13 yıldır Kütahyalılar da oy verdiler, 'gelin yönetin' dediler. Size söz verdiler, dediler ki 'kesinlikle yoksulluğu bitireceğiz.' 17 milyon yoksulumuz var. Azalmadı, arttı ve böyle bir süreçteyiz. 'Yasakları kaldıracağız' dediler, dünyanın yasağını getiriyorlar. 'Yolsuzlukları bitireceğiz' dediler hepsi köşeyi döndü. Faturayı şimdi siz ödüyorsunuz, işsizlikle ödüyorsunuz. Dedim ki 'emekliye iki maaş ikramiye vereceğim; Ramazan Bayramı'nda, Kurban Bayramı'nda.' İtiraz ediyorlar 'emekliye bu para verilmez' diye. Ben de diyorum ki sözüm söz vereceğim. Senin hakkını emekli kardeşim, savunan benim. Özelleştirme mağduru kardeşim senin hakkının savunan benim. Yolsuzluk yapılıyor, bu ülkede çocuklar yatağa aç giriyor. Yoksulluğu bitirme konusunda söz veren, 4 yıl içinde bitireceği konusunda söz veren tek lider benim, tek parti CHP. 17 milyon yoksulumuz var." diye konuştu.

'BEN YOKSULLUĞU BİTİRECEĞİM'

Annelere seslenen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Sizin evinizde tencere kaynamadığı zaman hangi dertleri yaşadığınızı çok iyi biliyorum. Oğlunuz kızınız işsizse o evde huzur olmadığını çok iyi biliyorum. İşsizliğin nasıl bir bela olduğunu çok iyi biliyorum. Onlar yani Ankara'daki beyler sizi unuttular, çocuklarını unuttular, evinizi unuttular, mutfağınızı unuttular ama sevgili anneler ben sizden birisiyim, sizin evladınızım, siz nasıl yaşıyorsanız bende onun gibi yaşıyorum. Benim çocuklarınım, kardeşlerimin, hanları, hamalları, yatları yok. Sizin neyiniz varsa benimde aynı şeylerim var, ben sizden birisiyim. O Ankara'daki beyler sizden koptular 13 yıl önce oy verdiğiniz bir parti yok artık. Sarayda oturanlar var. Altın klozetli tuvaletlerinde oturanlar var. 'Emekliye para verilir mi' diyenler var. 'Asgari ücreti bin 500 lira yapacağım' dediğim zaman bu işçiye zulümdür' diyenler var. O nedenle söylüyorum sevgili anneler, gideceksiniz, konuşacaksınız, komşunuzu ikna edeceksiniz. Diyeceksiniz ki 'yeni bir başlangıç yapacağız, Kılıçdaroğlu diyor ki 'ben yoksulluğu bitireceğim hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak'. Söz süzüm süzdür."

'ALTIN KLOZETLİ TUVALET KULLANIYORSUN. SEN İŞÇİNİN HALİNDEN ANLAMAZSIN'

Asgari ücreti bin 500 lira yapacağını söylediğini ve iktidarın itiraz ettiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "İtiraz ediyorlar 'bu para verilemez' diye. Sen saraya para harcadın asgari ücretliyi düşünemezsin. Sen artık tuvalete giderken bile altın klozetli tuvalet kullanıyorsun. Sen işçinin halinden anlamazsın. O nedenle asgari ücretli bütün kardeşlerime sesleniyorum, sizin için sizim söz, Ankara'daki beyler çatlasalar da patlasalar da asgari ücreti bin 500 lira yapacağım. Verdiğimiz para ne Allah aşkına ya, 949 lirayı bin 500 liraya çıkaracağız, ona bile isyan ediyorlar, ona bile itiraz ediyorlar. O nedenle söylüyorum. 13 yıl önce oy verdiğiniz parti bu parti değil. O zaman diyorlardı ki 'biz halktan, mazlumdan, yanayız, biz garip gurabanın partisiyiz. Şimdi ben Konya, Kütahya, Ağrı, Hakkari, Tekirdağ meydanından bu Ankara'daki beylere seslenmek istiyorum. Siz hangi hakla hangi yetkiyle garip gurabanın, mazlumun yanında olduğunuzu söylüyorsunuz. Siz önce çıkın şu millete altın klozetli tuvaleti bir anlatın bakalım. Bunun izahı yoktur." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından CHP Kütahya milletvekilleri alanda bulunanlara tanıtıldı. Kılıçdaroğlu daha sonra onlarla birlikte alanda bulunanlara karanfil attı.