Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çorum mitinginde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmişte sık sık kullandığı "çay-simit" hesabını yaparak, AK Parti'yi eleştirdi.

Çorum’da partisinin Abide Meydanı’nda düzenlediği mitinge katılan CHP lideri Kılıçdaroğlu, sanatçı Zeki Alasya’nın cenaze törenine katıldığı için geç kaldığını söyledi. Amasya mitinginin de gecikmesi nedeniyle konuşmasını kısa tutan Kılıçdaroğlu, yoksulluğu, yasakları, yolsuzlukları bitirme vaadiyle iktidara gelenlerin 13 yıllık dönemleri boyunca, 6,2 milyon işsiz olduğunu ifade etti. Bunun kabul edilecek bir şey olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "Sizin çocuklarınız KPSS’ye girmiş iş bulamıyor. Ama onların çocukları sınava girmeden memur oluyor. Bunu bu ülkenin vicdanına havale ediyorum. Sanki memlekette işsiz yok gibi yurt dışından işsiz getirmek için kanun teklifini Parlamento'ya sundular. 6,2 milyon kişi iş beklerken onlar dışarıdan adam getirmeye çalışıyor. Bu ülkenin insanı olarak bunu kabul ediyorsanız gidip oylarınızı verin. Bizim iktidarımızda hiçbir ayrım yapmadan tüm Türkiye’yi kucaklayacağız. Hakkari’de, Çorum’da, Çankırı’da, Şanlıurfa’da, Rize’de, Tekirdağ’da bir çocuğumuz işsiz ise benim derdim o çocuğa iş bulmak olacaktır. Ama bunlar işsizliği çözemediler." diye konuştu.

'İŞÇİYE BİN 500 LİRANIN KEYFİNİ YAŞATACAĞIM'

Taşeron işçilik sistemini de anlatan CHP lideri, taşeron işçi dönemini sona erdireceklerini kaydetti. Asgari ücreti bin 500 lira yapacaklarını da açıklayan Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti: "Bin 500 lirayı işçiye vermek zulümmüş. Sen 15 bin lira aylık alırken zulüm değil de işçiye bin 500 lira vermek mi zulüm? Topu topu bin 500 lira. Gelin birlikte 949 liranın hesabını yapalım. Anne baba ve 3 çocuk olsa bir ailede. Sabah akşam 1 simit çay içseler aylık 900 lira ediyor. Bir simit çay aylık 900 lira. Geriye 49 lira kalıyor. Vicdanlara seslenmek istiyorum. 49 lira ile kirayı mı, su-elektrik faturalarını mı, mutfak giderlerini mi, çocukların ihtiyaçlarını mı hangisini karşılasınlar? Bizim iktidarımızda asgari ücret bin 500 lira olacak. İşçiye bin 500 liranın keyfini yaşatacağım."

Alanı dolduran vatandaşlardan bir söz isteyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Gidin ve geçen seçimlerde CHP’ye oy vermemiş vatandaşlara vaatlerimizi anlatın. 4 yılda bunların yapılacağını söyleyin. Gel beraber omuz omuza sandığa gidelim ve CHP’ye oy verelim deyin. Sizden bunun sözünü istiyorum. Yeni bir başlangıç yapalım. Yaşanacak bir Türkiye için mücadele edelim." dedi.

İkindi ezanı okunurken konuşmasına ara veren Kılıçdaroğlu, kamyoncuların sorunlarına da değindi. Amasya mitingine katılacağı için konuşmasını kısa tutan Kılıçdaroğlu, CHP Çorum milletvekili adayları ile birlikte vatandaşları selamladı ve ardından karanfil dağıttı. Kılıçdaroğlu Amasya’ya gitmek üzere Çorum’dan ayrıldı.