Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdardoğlu seçim günü elektriklerin kesilmesi durumunda partililere sandıkların üzerine oturmasını istedi.

7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimleri kapsamında mitinglerini sürdüren Kılıçdaroğlu, Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde düzenlenen 'Büyük Trakya Mitingi'ne katıldı.
İlçenin Kongre Meydanı’nda alanı dolduran kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu, seçimlerin doğru yapılıp yapılmayacağı konusunda kamuoyunda kaygının olduğunu söyledi. Trakya’nın yiğit insanlarının büyük mücadeleler verdiğini bildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Ama aynı sorun, karşılaştığınız bütün sorunlar Türkiye sathında var. Herkes aynı sorunla karşı karşıya. Herkesin kafasında önce onu söyleyeyim bir kaygı var. Seçimler acaba doğru yapılacak mı? Seçime şu veya bu şekilde müdahale edilecek mi?”

Bürokratları bu konuda uyaran CHP Lideri, “Lüleburgaz’dan devletteki bütün bürokratlara sesleniyorum. Ya adam gibi görevinizi yapın. Ya da bulunduğunuz makamlardan ayrılın gidin kaydınızı iktidara yaptırın. Sizden devletin valisi olmanızı bekliyoruz. İktidarın değil. İktidarın borazanı vali olmaz. İktidar partisinin milletvekili adaylarıyla valiler boy göstermez. Böyle bir ahlak devlet geleneğinde yoktur. O nedenle bütün vali arkadaşlarıma sesleniyorum. Sanmayın ki, bu düzen böyle gidecek. Herkes şundan emin olsun. 8 Haziran yeni bir başlangıçtır.” dedi.

'İKTİDAR TELAŞ İÇİNDE'

İktidarın oyunun aşama aşama, gün gün düştüğünü vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasını söyle sürdürdü: “Onun için bir telaş içindeler. Nasıl olur da oyumuzu artıracağız diye. Sahte anketler yayınlıyorlar. Ne yaparsanız yapın halkın iktidarını engelleyemeyeceksiniz. Geleceğiz ve ülkeyi adam gibi yöneteceğiz. Trakya’nın aydınlık insanları, en çok ayçiçeği ekersiniz. Ayçiçeğinin özelliği sürekli aydınlığa bakmasıdır. Siz de bu ülkenin aydın geleceğinin güvencesisiniz. Sürekli aydınlığa bakan bir Trakya var. Öyle biliyoruz ve öyle görüyoruz.”

Hükümetin valisiyle, kaymakamıyla bütün bürokrasisi ile seferber olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, yalan yanlış anketlerle toplumu yönlendirmeye çalışıldığını savundu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çalıştığını aktaran CHP Genel Başkanı, kendisinin ise halk için çalıştığına vurgu yaptı.

'SANDIKLARIN ÜZERİNE OTURUN'

8 Haziran tarihinin Türkiye için yeni bir başlangıç olduğunu dile getiren Kılıçradoğlu, “7 Haziran’da sandığa gideceğiz. Oyumuzu kullanacağız. Hiç kimse endişe etmesin. Sonsuza kadar sahip çıkacağız. Bütün örgütüme sesleniyorum. Bütün CHP’lilere sesleniyorum. Eğer elektrikler kesilirse ilk yapacağınız iş seçim sandığının üzerine oturmak olsun. Elektrik gelinceye kadar. Vatandaş soruyor oyumu vereceğim ama oyumu çalacaklar. Biz onların çalma konusunda ne kadar uzman olduklarını biliyoruz. O konuda kimse onların eline su dökemez. Onu da çok iyi biliyoruz. Ama onlar şunu çok iyi bilsinler. CHP Kuvay-ı Milliye’dir. Bizim genlerimizde Kuvay-ı Milli’ye ruhu vardır.” şeklinde konuştu.

Mustafa Kemal’in bağımsız bir ülke kurmak için gecesini gündüzüne kattığını anlatan CHP Lideri, “Mustafa Kemal savaştan sonra ben ekonomiyi nasıl büyütürüm, Türkiye’yi kendi bölgesinin lideri haline getirebilirim diye mücadele etti. 1921 yılında Çocuk Esirgeme Kurumu’nu kurdu. Çünkü binlerce şehidimizin çocuklarına bakacak kimse yoktu. Bunun mücadelesini verdi. 1923 yılında İzmir İktisat Kongresi’ni topladı. Ekonomiyi nasıl büyüteceğiz diye? Çünkü o dünya lideri hepimizin imrendiği, kaynak aldığı o lider şunu söylüyordu. Savaş meydanlarında kazanılan zaferler ekonomik zaferlerle taçlandırılmadıkça ülke bağımsızlığını koruyamaz. O ekonomiye önem verdi. O yoksullara önem verdi. Aç ve açıkta kimseyi bırakmadı. Bağımsızlığı elde ettiği zaman kadınlar okuma yüzde oranı binde 8’di. Türkiye’deki okuma yazma oranı yüzde 4’lerde, 5’lerdeydi. Millet Mektepleri’ni kurdu. İnsanlar okusunlar ve öğrensinler diye. Gencecik insanlarımız yetiştirdi. Yetenekli inşalarımızı yurt dışına gönderdi. Türkiye’yi uygar bir ülke haline getirdi.” dedi.

'SİZİN EVİNİZ CHP’DİR'

Batılılar kadına seçme ve seçilme hakkını vermezken Mustafa Kemal Atatürk, onlardan önce kadınlara seçme ve seçilme hakkını verdiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “O nedenle ülkemdeki bütün kadınlara sesleniyorum. Sizin eviniz CHP’dir. Size seçme ve seçilme hakkını ilk kez getiren parti CHP’dir. Sizin sorunlarınızı çözecek olan parti de CHP’dir. O nedenle 21. yüzyıldayız. Türkiye’yi bilgi toplumuna taşıyacağız. Ama hepimiz o büyük liderin ön gördüğü hedefin peşindeyiz. Türkiye’yi çağdaş uygarlığın yukarısına taşıyacağız. Çağdaş ve onurlu bir devleti el birliği ile kuracağız.” şeklinde konuştu.

'13 YIL KREDİ AÇTIK KÖŞEYİ DÖNDÜLER'

Halkın hükümete 13 yıl süreyle kredi açtığını kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “13 yıl. Hangi sorunumuzu çözdüler. Hangi derdimizi çözdüler. Benim bildiğim kendi sorunlarını çözdüler. Köşeyi döndüler. Peki çiftçinin, esnafın, sanayicinin, işsizin hali ne oldu. Bu sorunları çözdüler mi? çıkmışlar meydanlara diyorlar ki, efendim biz yol yaptık. İyi de yol yapmayan hükümet yok ki. Her hükümet yol yapar. Mecburen yapacak zaten. Ne yapsan? Efendim köprü yaptık. Ee, her hükümet köprü yapar kardeşim. Sen bana adam gibi göster bakayım. Keban, Karakaya gibi baraj yaptın mı? Yok. 17 milyon yoksulumuz var. Aylık gelir 200 TL’nin altında. 17 milyon yoksulun derdini çözdün mü? 13 yılda 17 milyon yoksul. 6 milyon 250 bin işsizimiz var. Her 5 gençten birisi işsiz. İşsizlik sorununu çözdün mü? Asıl devletin ve hükümetin yapması gereken işler bunlar. İşsizliği, yoksulluğu çözeceksin.”

'ÖĞRETMENLERİ ÖĞRENCİSİYLE BULUŞTURACAĞIZ'

Öğretmen adaylarının yaşadığı atama problemine değinin Kılıçdaroğlu, mezun olan 350 bin öğretmenin atama beklediğini kaydetti. Kılıçdaroğlu, “Yazık, günah değil mi bu çocuklara. 200 bin ek dersliğe ihtiyacım var. Ek dersliğe. Onlara söz verdim. Sözüm söz dedim. CHP iktidarında Ferhat ile Şirin’i buluşturduğumuz gibi öğretmenle öğrenciyi buluşturacağız. Çocuklarımıza ders verecekler. Aranızda öğretmen kardeşimiz var mı bilmiyorum. Ama şunu açık yüreklilikle söylüyorum. Bir toplumu saygın kılan öğretmenlerdir. Toplumu aydınlatan meşale öğretmenin elinde vardır. Öğretmeni eğer siz aç ve açıkta bırakırsanız öğretmeni ay başını nasıl getireceğim diye düşünen hale sokarsanız öğretmeni enerjisinden yararlanamazsınız. Şunu asla unutmayın. Mustafa Kemal Atatürk savaş meydanlarında dönüp öğretmenlerin toplantısına katılmıştır. Çünkü o öğretmenin ne olduğunu çok iyi biliyordu. O nedenledir ki, bu ülkenin öğretmenleri Gazi Mustafa Kemal’e 'Baş Öğretmenimiz' demişlerdi. Hak ettiği ünvanı vermişlerdi.” diye konuştu.

'HİÇBİR AİLENİN GELİRİ 720 TL’NİN ALTINDA OLMAYACAK'

AK Parti’nin 13 yıldan bu yana iktidarda olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, bu süre içerisinde 17 milyon yoksulun oluşturduğunu ifade etti. Yoksulluk sorunun çözülemediğini dile getiren CHP Lideri, “Benim size, bu meydanda Türkiye’ye mesajım var. Ben öyle 13 yıl istemiyorum. Sizden sadece ve sadece 4 yıl için yetki istiyorum. 276 milletvekili istiyorum. 4 yılda hiçbir ailenin geliri 720 TL’nin altında olmayacak. Yoksulluğu bitireceğim bu güzel vatanda. Hiçbir aile ben yoksulum demeyecek. Aile sigortasını getireceğiz. Kadın kardeşlerim sizlere sesleniyorum. Onlar sizi bilmezler. Onlar bir evde akşam tencere kaynamazsa onun hüznünü en derinden hisseden kadının halini bilmezler. Onlar bir kadın çocuklarının üstüne nasıl titriyor onu bilmezler.” ifadelerini kullandı.

'ZATÜREDEN ÖLEN AYAZ BEBEĞİ, AÇLIKTAN ÖLEN KÜBRA BEBEĞİ UNUTMADIK'

Yoksulun halinden kendilerinin anladığını açıklayan Kılıçdardoğlu, “Ben Konya’da bir gecekonduda camı kırık olduğu için zatüreden ölen Ayaz bebeği unutmadım. Ben Samsun’da açlıktan ölen Kübra bebeği unutmadım. Onlar unuttular. Sevgili Trakyalı kardeşim. Bir şeyi daha unutmayın. Ben sizden birisiyim. Siz nasıl yaşıyorsanız ben de sizden gibi yaşıyorum.” dedi.

'SOSYAL YARDIMLARI KESMEYECEĞİZ AKSİNE İKİ KATINA ÇIKARACAĞIZ'

Ülkedeki yoksul vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında sosyal yardımların kesileceği yönündeki propagandaya itibar edilmemesini istedi. Kılıçdaroğlu, “Size gelip diyorlar ki, efendim CHP iktidar olursa sosyal yardımları kesecekmiş. Sakın inanmayın. Sakın inanmayın size hak ettiğiniz çok azını veriyorlar. Malı kendileri götürüyorlar. Sosyal yardımları hiç kesmeyeceğiz tam aksine her sosyal yardımı iki katına çıkaracağız kimsenin endişesi olmasın. Emekli kardeşlerim! 11 milyon emeklimiz var. 11 milyon emekliden bir fide bile istemiyorum. Düşün emekli kardeşim, senin hakkını savunan kim? Bizim emekliye vefa borcumuz vardır diyen kim? Her seçimde meydanlarda senin hakkını savunmak için mücadele veren kim? Sen bayramlarda huzur içinde ol, torunlarından kaçma, otur sen de huzur için çoluk çocuğunla bir bayram geçir diyen kim? Ve şu soruyu da sor. Kılıçdaroğlu, Ramazan Bayramı’nda ve Kurban Bayramı’nda birer maaş ikramiye vaat ediyor. Buna karşı çıkan kim? Kılıçdaroğlu doğruyu söylüyor. Temmuzda ayında CHP iktidarında ilk ikramiyenizi alacaksınız. Hiç endişe etmeyin. Şimdi bir propanga… Efendim CHP sadece bir yılda ikramiye verecek. Buna da inanmayın. Çıkaracağımız bir numaralı kanunun adı emeklilere iki maaş ikramiye kanunu. Üç maddelik ve sürekli bir kanun. Her bayramda ve her yıl verilecek. Kimse endişe etmesin. İki… Yine propaganda yapılar. Efendim emekliye ikramiye diyorlar ama Bağ-Kur’luya ikramiye verilmeyecekmiş. Akla mantığa bakın. En düşük maaşı zaten Bağ-Kur emeklisi alıyor. Ha almayacak var. Onu söyleyeyim. Milletvekili emeklileri dışındaki bütün emekliler birer maaş ikramiye alacak. Tek istisna milletvekilleridir. Bunu her yerde anlatın." şeklinde konuştu.

KENDİLERİNE VE YANDAŞA KAYNAK VAR EMEKLİYE YOK

Emekliye verecekleri iki maaş ikramiyenin kaynağının sorulduğunu ifade eden Kılıçradoğlu, “Size gelince diyorlar ki, kaynak yok. Nereden bulacaksınız diyorlar. 11 milyon emekli kardeşime açık ve net söylüyorum. Kendilerine, yandaşa gelince kaynak var. Çerez dedikleri milyarlık arabalara kaynak var. Özel uçağa, yata kaynak var. Her şeye kaynak var. Emekliye gelince kaynak yok. Niye kaynak yok. Niye yok? Emekli kardeşim sen de şunu diyeceksin. Her yere kaynak var bana gelince diyorsun kaynak yok. Kusura bakma benden de 7 Haziran da benden sana oy yok diyeceksin. Ben de size söz veriyorum bütün emekli kardeşlerim bütün haklarınızı sonuna kadar savunacağım. Onlar sanıyorlar ki, emekli parayı alınca İsviçre Bankalarında hesap açtıracak. Ya emekliye ne veriyoruz. 350, 450, 1000, 1.200 lira. Unutmayın aylık geliri bin liranın altında olan 8 milyon emekli var. 11 milyon emeklinin 8 milyonu aylık bin liranın altında aylık alıyor. Şimdi bu Ankara’daki beylere sormak istiyorum. Sen hele ayda bin TL ile bir geçin bakalım. Bir dene bakalım. Emeklinin halini anlamak istiyorsan bin lira bir geçin bakalım. Nasıl geçiniyorsun. Emin onlarda vicdan yok. Emin olun onlar toplumdan koptu. Emin olun onlar insanlıktan koptu. Size hakkınızı teslim etmiyorlar. Size bu ülkenin vefa borcu var. Size hakkınızı ben teslim edeceğim. Hiç endişe etmeyin." ifadelerini kullandı.