Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye’de namuslu siyaset yok. Düzgün siyaset yok. Ahlaklı siyaset yok. Çünkü siyasetçi köşeyi dönmek için başbakan olmuş durumda. Köşeyi dönmek için bakan olmuş durumda. Köşeyi dönmek için belediye başkanı olmuş durumda." dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Kastamonu’da partisi tarafından düzenlenen mitingde partililere seslendi. "Benim siyaset anlayışımda insanların kimliğini siyaset konusu yapmam, insanların inancını siyaset konusu yapmam. İnsanların yaşam tarzını siyaset konusu yapmam." diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "İnsana her yerde her ortamda değer veririm. İnsan Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır. Benim başımın üstünde yeri vardır. Şimdi hükümete gerçekten sormak istiyorum. Emekliye iki maaşa niye karşı çıkıyorsun kardeşim. Sanıyorlar ki emekliye iki maaş ikramiye verince emekli koşa koşa gidecek İşviçre bankalarında hesap açacak parayı orada biriktirecek. Allah aşkına ne veriyorsun? 35 veriyorsun aylık. 450 veriyorsun aylık. 1000 lira bin 200 lira aylık veriyorsun."

İktidarı, tarım politikasını örnek vererek eleştiren Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: "İki Trakya büyüklüğünde alan son 10 yılda çiftçi tarafından ekilmiyor. Sizin hiç aklınıza gelir miydi Türkiye saman ithal edecek diye. Ettiler. Koyun ithal edebileceğimiz aklımıza gelir miydi? Kurbanlık koyunu bile ithal ettiler. Türkiye’de toprak yok mu? Mera yok mu? İnsan yok mu? Güneş yok mu? Su yok mu? Hepsi var. O zaman niye ithal ediyoruz. Tek sorun var. Türkiye’de namuslu siyaset yok. Düzgün siyaset yok. Ahlaklı siyaset yok. Çünkü siyasetçi köşeyi dönmek için başbakan olmuş durumda. Köşeyi dönmek için bakan olmuş durumda. Köşeyi dönmek için belediye başkanı olmuş durumda. Bunu değiştireceğiz. Bu tabloyu tamamen değiştireceğiz. Siyasi ahlakı getireceğiz. Ahlaklı bir siyaset olacak her kuruşun hesabını siyasetçi vatandaşına verecek. Bunu yapmak benim boynumun borcudur. Kim çalıyorsa kim üretiyorsa kim alın teri ile kazanıyorsa başımın üstünde yeri var. Kim çalıyorsa kim çırpıyorsa kim devleti soyuyorsa onun karşısında sonuna kadar duracağım. Bu ülkenin bütün insanlarını baş tacı ediyorum. Bu ülkede hiçbir ayrım yapmayacağım. Bütün vatandaşlarını kucaklayacağım. Başbakan olduğum gün emin olun partiye oy vermiş vermemiş hiçbir ayrım yapmadan Türkiye’ye şaha kaldıracağım. Boyun eğdirmeyeceğim hiçbir yerde."