Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’de televizyon kanallarının kapatıldığını, gazetelerin yasaklandığını belirterek askeri dönemde bile bunlarla karşılaşmadıklarını söyledi.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde halka hitap eden Kılıçdaroğlu, 1 Kasım’ın Saltanat’ın yıkıldığı tarih olduğunu hatırlatarak, “Şimdi birilerinin saltanatı var. Birinin ağzından çıkan kanun hükmünde oluyor.” dedi.

Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Kılıçdaroğlu, birilerinin konuşmasıyla savcıların, hakimlerin ve devletin bütün kurumlarının harekete geçtiğini ifade etti. Hukukun ayaklar altına alındığına vurgu yapan CHP lideri şunları söyledi: “Televizyon kanalları kapatılıyor. Gazeteler yasaklanıyor. Askeri dönemlerde bile bunlarla karşılaşmadık. Böyle bir olaya tanık olmadık.”

“Televizyon kanalları niye kapatılır?” diye soran Kemal Kılıçdaroğlu, “Eğer mevcut iktidarı övselerdi hiçbiri kapanmazdı. Hatta ceplerine para bile koyarlardı.” ifadesini kullandı.

GAZETELER SANSÜRE UĞRUYOR, GAZETECİLER ÖLÜMLE TEHDİT EDİLİYOR

Türkiye’de gazetelerin sansüre uğradığını ve gazetecilerin ise ölümle tehdit edildiğini açıklayan CHP Genel Başkanı, “Bir gazete başında iktidar partisi milletvekili gece yarısı basılıyor. Ve şimdi o kişi başbakanla yan yana fotoğraf verebiliyor.” şeklinde konuştu.

1 KASIM DİĞER SEÇİMLERE BENZEMEZ

Türkiye’nin hangi noktaya geldiği konusunda bilgiler aktaran Kılıçdaroğlu, konuşmasını söyle sürdürdü: “1 Kasım seçimleri diğer seçimlere benzemiyor. Düşünerek gideceğiz seçimlere. Aslında sevgili Çorlular, size bir şey söyleyeyim. Bir, refahı ve huzuru isteyenler bu ülkede çoğunlukta. Aslında biz çoğunluktayız. Ama biz bölündük. Kimisi A partisinde, kimisi B partisinde, kimisi C partisinde. Çorlu’da refahı ve huzuru isteyen bütün yurttaşlarıma açık çağrıda bulunuyorum. Eğer siz Türkiye’yi ateş çemberinden çekip çıkarmak istiyorsanız eğer siz PKK belasının yanı IŞİD belasını koyan bir siyasal anlayıştan kurtulmak istiyorsanız eğer siz bu ülkede herkesin refah içinde yaşamasını itiyorsanız bölünmenin zamanı değil birleşeceğiz. Adres belli, yer de belli. 6 ok, Cumhuriyet Halk Partisi.”

TRAKYA VE ANADOLU ŞANTAJA BOYUN EĞMEZ

AKP’nin 13 yıldan bu yana Türkiye’yi yönettiğine işaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, “Dile kolay tam 13 yıl. Üstelik tek başlarına yönetiyorlar. Sıkıştıkları, hata yaptıkları zaman bizi kandırdılar diyorlar.” şeklinde konuştu. AKP’nin PKK ile pazarlık masasına oturarak Güneydoğu’yu silah deposu haline getirdiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, Valilere “Kimseye dokunmayacaksınız” talimatını verdiklerini açıkladı.

7 Haziran’dan sonra terörün tekrar patlak verdiğini anlatan Kılıçdaroğlu, “Şu soruyu sormamız gerekiyor. 7 Haziran’dan sonra 400 milletvekilini vermediler diye terörü bu milletin başına bela mı yapacaksın?” diye konuştu. Trakya’nın ve Anadolu’nun şantaja boyun eğmeyeceğini ve şantajcıların önünde diz çökmeyeceğini dile getiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “1 Kasımda sandığa gideceğiz. Oylarımızı bölmeyeceğiz.” açıklamasını yaptı.