Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Siyasete giren insanın başarıyı hedeflemesi lazım. Eğer başarısız olursa da siyaseti bırakması lazım. Bu gayet doğal bir şey." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Bolu’nun Gerede ilçesinde Tabakahaneler bölgesinde bulunan deri fabrikalarını ziyaret etti. Buraya gelişinde çiçeklerle karşılanan Kılıçdaroğlu’na, deriden yapılmış bir tablo hediye edildi. Fabrikaları ziyaret eden, fabrika sahipleri ve işçilerin sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, buradan ayrılırken gazetecilerin gündemle ilgili sorularını cevaplandırdı.

Gazetecilerin, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, 'Bu seçimlerde başarısız olması halinde siyaseti bırakacağını' söylediğinin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, “Gayet doğal arkadaşlar, gayet doğal yani. Siyasete giren insanın başarıyı hedeflemesi lazım. Eğer başarısız olursa da siyaseti bırakması lazım. Bu gayet doğal bir şey.” diye konuştu.

"Sizin böyle bir düşünceniz var mı?" sorusu üzerine ise Kılıçdaroğlu, "Doğal olduğunu söyledim arkadaşlar. Doğal olan her şey hepimiz için geçerlidir. Yani başarı sadece siyaset için değil, diğer alanlarda da yani iş dünyasında, medyada diğer alanlarda.. Hedef nedir? Başarıyı yakalamaktır. Eğer başarısız olursanız, ayrılırsınız tabi, yeni insanlara verirsiniz. Türkiye insan açısından çok zengin bir ülkedir. Dürüst siyasetçilerimiz var. Biz siyasete ahlakı egemen kıldığımız zaman zaten Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur." diye ifade etti.

"Türkiye’nin temel sorunu, siyasette ahlakın olmamasıdır." diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Yani ahlakı egemen kılmamız lazım, ülkenin sorunlarına kilitlenmemiz lazım. Boşu boşuna enerjimizi günlük olaylarla kaybetmememiz lazım, hedefi iyi belirlememiz lazım. 21. yüzyılın Türkiyesinde artık bizim bilgi toplumundan söz etmemiz lazım, üniversitelerin bilgi üretmesi lazım, işsizliğin olmaması lazım, yoksulluk 2015 yılı, yoksulluğun olmaması lazım. Yani bunun tamamen Türkiye’de hiç konuşulmaması lazım. Siyasetin gündemi budur, bu olması lazım siyasetin gündemi."

Tabakanelerde çalışan işçilerin bazılarının sigortalı, bazılarının da sigortasız olarak çalıştığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Baktığınız zaman, gerçekten insani koşullar çok az burada. Siz gazetecisiniz görüyorsunuz, bakıyorsunuz. Yeni kurulan bir yer değil burası. Çok köklü tarihi olan bir yer. Burada insanlar yaşıyorlar, burada kanser vakalarının yaygın olduğu söyleniyor. Sonunda hepimiz insanız. Herkes ister; işi olsun, aşı olsun, çalışsın. Bizim ‘fabrikalar kapansın’ diye bir düşüncemiz yok. Fabrikalar elbette açılmalı, işçiler çalışmalı. İşçiler sigortalı olmalı, yasal haklarını kullanabilmeliler. Bakın burası ihracat da yapıyor. Hepimiz daha ihracat olsun, daha iyi üretim olsun, daha fazla istihdam olsun. Bunun için çalışmalıyız. Yani günlük kavgalarla siyaseti bir yere taşıyamayız. Ülke kaybediyor burada. Benim asıl hedefim bu, yani bu ülkeyi doğru dürüst bir yerlere taşımak. Güzel Türkiye’yi inşa etmek." diye konuştu.

"ÇEKİLEN ADAYIN YERİNE KİMİN KONULACAĞIYLA İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR"

Sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekilen CHP Mersin 4. sıra adayının yerine, listelerde yer almayan Umut Oran'ın aday gösterileceği iddialarının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Arkadaşlar, değerlendiriyorlar, bakıyorlar zaten. İl başkanı orada, milletvekillerimiz orada, diğer arkadaşlarımız orada. Oturuluyor konuşuluyor, bakacağız ona. Tabi bu arada bu vesileyle, sağlık sorunu yaşayan 4. sıra adayımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletmiş olayım." şeklinde konuştu.

"POLİSLERİN DE SORUNLARINI ÇÖZECEĞİM"

Bugün polis teşkilatının kuruluş yıl dönümü olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, şunları ifade etti: "Polisler çok zor koşullarda görev yapıyorlar. Onların da sorunları var. Bütün polis arkadaşlara bu vesileyle bir şey söylemek isterim. Çok zor şartlarda görev yapıyorsunuz. Sizin yaşadığınız sıkıntıları ben çok iyi biliyorum. Nasıl emeklinin sorunlarını çözeceksem hiç meraklanmayın sizin de sorunlarınızı çözeceğim."

Kılıçdaroğlu, açıklamasının ardından Gerede Cumhuriyet Meydanı Çay Bahçesi'nde vatandaşlarla çay içti, sohbet etti. Burada toplanan vatandaşlara hitaben kısa bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, daha sonra ilçeden ayrıldı.