Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım seçimlerinde herkese oy verme çağrısında bulunarak, "Ben yetkiyi saraydan değil, halktan isterim. Ben saray için değil, halk için çalışırım. Sizin oyunuz benim için çok önemlidir." dedi.

Kılıçdaroğlu, Samsun’un Havza ilçesinde binlerce vatandaş tarafından karşılandı. Seçim otobüsünün üzerine çıkan Kılıçdaroğlu, Havza Mehmetçik meydanında vatandaşlara hitap etti. "Sizlerle beraber olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Bu ülkede terörü bitireceğim. Size huzuru getireceğim. Bu ülkede herkes kazanacak." diyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "İşçisi, memuru, esnafı, emeklisi, sanayicisi kazanacak, herkes kazanacak sadece ve sadece hortumcular kaybedecek. Dünyanın en pahalı mazotunu çiftçiye veriyorlar. Ben sormayacak mıyım arkadaş neden çiftçiye pahalı mazot, gübre veriyorlar niye? Petrol dışarıdan geliyor paramız yok. Diğer ülkelere de dışarıdan geliyor. Niye? Onlar dünyanın en pahalı mazotunu kullanmıyor da bizim çiftçimiz kullanıyor. Sözüm söz çiftçiye mazotu 1.80 kuruştan vereceğim.

Kurban Bayramı'nda emekliler torunlarıyla beraber huzur içinde bir bayram geçirmek istiyor. Söz verdim Ramazan Bayramı'nda ve Kurban Bayramı'nda birer maaş ikramiye vereceğiz sözüm söz. Ne diyorlardı para yok. Her şeye para var, yandaşa var, saraya var, köşeyi dönmeye var, cebe indirmeye var. Emekliye gelince para yok. Ben de söylüyorum ki size para yok. Emekliye para var.

Asgari ücreti 1.500 lira yapacağız.Vergi almayacağız. En azından ay sonunu rahat geçindirsin. Ben istiyorum ki bu ülkede herkes huzur içinde yaşasın.Bunlar 13 yıldır iktidarlar. Herkes işsiz kaldı bunların çocukları işsiz değil. Açık ve net söylüyorum. Eğer bizim coğrafyamızda bir çocuk işsize benim için rahat etmem o çocuğun iş bulması lazım.

KILIÇDAROĞLU HALK İÇİN ÇALIŞIR

Sizden istediğim, bir şeyi sakın unutmayın. Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Bütün inancımla söylüyorum. Zaten kendisi de inkar etmiyor. Ama bir gerçeği Türkiye'nin bilmesi lazım. Kim duyarsa duysun. Ben yetkiyi saraydan değil, halktan isterim. Ben saray için değil, halk için çalışırım. Sizin oyunuz benim için çok önemlidir. Bir oyun çok önemi var. Sizin her oyunuz bize göre altın değerindedir. 1 Kasım'da hep beraber sandığa gidin. Hanımlar size sesleniyorum. Hanımlar eşlerinizin elinden tutun sandığa götürün."

BİZİM GENLERİMİZDE KUVA-İ MİLLİYE RUHU VARDI

Terörü bitireceklerine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Size sorabilirler terörü nasıl bitireceksiniz? Bizim genlerimizde kuva-i milliye ruhu vardır. Mustafa Kemal Atatürk sizin misafirinizdir. Havzanın değerini önemini tarihteki önemini biliyoruz. Milliyetçilik tartışma olduğu zaman 'biz milliyetçiliği Kıbrıs'ın beşparmak dağlarına yazdırdık' demiştir."

Hiç kimsenin inancını siyasete malzeme etmeyeceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Çünkü benim aldığım ahlak, ibadet Allah için yapılır, siyaset için yapılmaz. Herkesin inancına saygılıyım. Her yerde söylüyorum, Havza’da söyleyeceğim. Bu ülkede herhangi bir vatandaşım çıkıp da ‘ben ibadetimi özgürce yerine getiremiyorum’ diyorsa gelsin beni bulsun. Vallahi önüne düşeceğim, ibadetini düzgünce yapabileceği imkanı sağlayacağım. Bu ülkenin huzura, barışa ihtiyacı var." dedi.

BENİM KADAR ÇOK GEZEN SİYASETÇİ YOK

"Bu ülkede benim kadar çok gezen bir siyasetçi yok." diyen Kılıçdaroğlu, “Gezmediğim ilçe, gezmediğim il kalmadı. Kim Türkiye’ye namusuyla hizmet etmek istiyorsa, malı götürmek gibi bir düşüncesi yoksa, gencecik çocuklarımızı işsiz bırakmama gibi bir düşüncesi varsa artık o partiye destek verelim. O partinin yanında olalım. Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Halkın partisiyiz. Size inanıyoruz. Türkiyeyi değiştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Havza'da barış güvercini uçurdu.