Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde ülkeye birinci sınıf demokrasi getireceklerinin sözünü vererek, ‘kaynak nerede’ diye soranlara, "Benim çocuklarımın yatak odalarında boy boy kasalar olmayacaktır. Benim bakanlarım birilerinin önüne yatmayacaktır." cevabını verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Gaziantep mitinginde halka hitap etti. Demokrasi Meydanı’nda seçmenlere seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep’te hayat pahalılığından öğrencilerin, memurun, vatandaşın şikayet ettiğine dikkat çekti. Türkiye’de 6 milyon 200 bin işsizin, 17 milyon ise yoksulun olduğunu belirten CHP lideri, "Bu ne demek biliyor musunuz? Aylık geliri 200 liranın altında. 17 milyon yoksul nerede oturuyor, 3 milyon 750 bin hanede oturuyor. Aylık geliri 1000 liranın altında olan 8 milyon emeklimiz var. 350 bin atama bekleyen öğretmen var ama sadece Gaziantep’te 8 bin ücretli öğretmen var. Atama bekliyorlar, ‘hayır’ sana bu ücreti vereceğiz, bununla öğretmenlik yap diyorlar. Bu tabloların tamamını değiştirmeye hazır mısınız? Sözüm söz, bu tabloyu 4 yıl için yetki verin, Türkiye’yi şaha kaldıracağız." dedi.

'BİZ KUL HAKKI YEMEYİZ'

Türkiye'de barışı, refahı sağlayıp yoksuzluğu gidereceklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Bize her türlü eleştiriyi yapabilirler ama bir eleştiriyi asla yapamazlar. Bakın Miraç Kandili, bizim bir özelliğimiz var. Biz kul hakkı yemeyiz ve yedirmeyiz. Diyorlar ya ‘kaynağı nereden bulacaksınız’ diye ikide bir soruyorlar. Refahı tabana yayacağız. Herkes kalkınmadan nasibini alacak. Bu al bayrağın altında hiçbir çocuğumuz CHP iktidarında yatağa aç girmeyecek, yoksulluğu tarihe gömeceğiz." diye konuştu.

'HİÇBİR AİLENİN GELİRİ 720 LİRANIN ALTINDA OLMAYACAK'

21. yüzyılda, 17 milyon yoksul sayısının Türkiye’ye yakışmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, aile sigortasını getireceklerini ve hiçbir ailenin gelirinin 720 liranın altında olmayacağını kaydetti. Hiçbir ailenin 4. yılın sonunda ‘ben yoksulum’ demeyeceğinin sözünü veren Kılıçdaroğlu, "Hiçbir aile bir başkasına muhtaç olmayacak. Yoksul aileye para öderken, onları toplayıp yoksulluklarını teşhir etmeyeceğiz. Aylık kadının hesabına yatacak. Kadını muhtaç etmeyeceğiz." açıklamasında bulundu.

'KAÇAK SARAYA PARA VAR DA EMEKLİYE Mİ YOK?'

Emekliye bayramlarda 2 maaş ikramiye verilmesine 'kaynak nerede' sorusunu yöneltenlere Kılıçdaroğlu şu cevabı verdi: "Ramazan Bayramı’nda ve Kurban Bayramı’nda emekliye birer maaş ikramiye vereceğim. Çatlasan da vereceğim, patlasan da vereceğim. Kora halinde itiraz ediyorlar, parayı nereden bulacaksın diye. Sen kaçak saray yaparken para var, emekliye gelince mi para yok? Çocuklarının yatak odalarında dolarları, avroları istiflerken onlara para var da emekliye gelince mi para yok?"

Hiçbir ortamda kul hakkı yiyenlere saygı duymadığını ve bundan sonra da duymayacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, vatandaşların ‘Hırsız Tayyip’ sloganı atması üzerine gençleri uyararak, atılan sloganı susturdu.

'EMEKLİYE BAYRAMLARDA İKİ MAAŞ İKRAMİYE, EMEKLİNİN TORUNUNDAN KAÇMAMASININ PARASIDIR'

Kılıçdaroğlu, emeklinin iki maaş ikramiyeyi gidip İsviçre bankalarına yatırmayacağını, bayramlarda torunlarına harcayacağını hatırlatarak, "Yahu kardeşim bu para senin düşündüğün kadar büyük bir para değil. Bu para emeklinin torunundan kaçmaması parasıdır. Ramazan ve Kurban bayramlarında bütün ailesiyle beraber huzur içerisinde bir bayram geçirmesinin parasıdır. Bu para emeklinin alın teri parasıdır. Ben emekliden sadece bir şey bekliyorum; ikramiye aldığı gün bana dua etsin. Allah razı olsun desin, ben bunu istiyorum." ifadelerine yer erdi.

'ALIN TERİ DÖKENLER KAZANACAK, HORTUMCULAR KAYBEDECEK'

İktidarları döneminde hortumcuların kaybedeceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Emekli kazanacak, esnaf kazanacak, toptancı kazanacak, sanayici kazanacak, alın teri dökenlerin tamamı kazanacak, sadece ve sadece hortumcular kaybedecek. Benim amacım da zaten hortumcular kaybetsin. Herkes kazansın hortumcu kaybetsin, herkes kazansın kul hakkı yiyenler kaybetsin." dedi.

'KUL HAKKININ NASIL YENİLMEYECEĞİNİ ONLARA ÖĞRETECEĞİM'

"Çiftçiye en pahalı mazotu satmada Türkiye dünya lideridir" diyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Antep aynı zamanda tarım kentidir. Son 13 yılda iki Trakya büyüklüğünde alan ekilmiyor. Ekmiyor çiftçi, ektiğim zaman zarar ederim diyor. Bunlar sık sık dünya lideriyiz diyorlar. Bir konuda haklarını teslim edelim. Türkiye dünyanın en pahalı mazotunu kullanıyor. Çiftçiye mazotu 1,5 liradan vereceğiz. Ona da itiraz ediyorlar, nasıl vereceksin diyorlar. Sözüm söz, CHP iktidarında ‘devlet nasıl yönetilir’ diye bir kurs açacağım. Devlet nasıl yönetilir, kul hakkı nasıl yenmez, her kuruşun hesabı nasıl verilir, onlara devletin nasıl yönetileceğini öğreteceğim."

'ÇİFTÇİNİN MAZOTUNDAN VERGİYİ SIFIRLAYACAĞIZ'

Yatlara mazotun 1 lira 21 kuruştan, çiftçiye ise 4 liradan verildiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Ben de diyorum ki güzel kardeşim sen yatlara mazotu 1 lira 21 kuruştan veriyorsun, ben çiftçiye 1,5 liradan veriyorum. Ona itiraz etmiyorsun da çiftçiye neden itiraz ediyorsun? Kıymetli taşlardan vergiyi sıfırladılar, ben de çiftçinin mazotundan sıfırlıyorum. Ben sana itiraz etmiyorum sen bana neden itiraz ediyorsun? Biz kim üretiyorsa, alın teri ile kazanıyorsa ondan yanayız. Çiftçiye 1,5 liradan vereceğim onlar da tarihe tanıklık yapacaklar." diye konuştu.

'SEN AYDA 14 BİN LİRA ALIRKEN ZULÜM DEĞİL DE İŞÇİYE 1500 LİRA VERİNCE Mİ ZULÜM OLUYOR?"

Asgari ücreti 1500 lira yapacakları sözünü verdikten sonra Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamalarına değinen Kılıçdaroğlu, iktidarın artık asgari ücretin kaç lira olduğundan haberi olmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Maliye Bakanları itiraz ediyor, ‘işçiye 1500 lira asgari ücret ödemek işçiye zulümdür’ diyor. Ben de Antep’ten o beyefendiye soruyorum; Sen ayda 14 bin lira alırken zulüm değil de işçiye 1500 lira verince mi zulüm oluyor? Asgari ücretten vergi almayacağız. Asgari ücretin ne tadar olduğunu bilmiyorlar bunlar, 1000 lira dediler. Asgari ücret 949 lira. 5 kişilik bir ailenin aylık simit ve çay parası sadece 900 lira ediyor. Geriye 49 lira kalıyor. Ankara'da oturanların vicdanlarına seslenmek istiyorum. 49 lira ile bu asgari ücretli ev kirası mı verecek, faturaları mı ödeyecek, çocukların masraflarını mı karşılayacak?" sorusunu yöneltti.

Türkiye’de namuslu siyasetin eksik olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Kaynak nerede diye soranlara; benim çocuklarımın yatak odalarında boy boy kasalar olmayacaktır. Benim bakanlarım birilerinin önüne yatmayacaktır. Biz bu ülke için çalışacağız. CHP iktidarında bu ülkeye birinci sınıf demokrasiyi getireceğim. Hiç kimsenin etnik kimliği üzerinden siyaset yapmayacağım, yaptırmayacağım. Hiç kimsenin inancı üzerinden siyaset yapmayacağım ve yaptırmayacağım. Hiç kimsenin yaşam tarzı üzerinden siyaset yapmayacağım ve yaptırmayacağım."