CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin kendisini PKK, sözde paralel ve Esed’in kandırdığını ifade ettiğini söyledi. CHP lideri, "Sen çocuk musun ya. Sen ülkeyi yönetiyorsun, çocuk musun? Yeter niye kanıyorsun, kardeşim. Vatandaş yetki verdi sana ülkeyi adam gibi yönet diye. Şu anda Türkiye’de bir yönetim boşluğu var. Kimin Türkiye’yi yönettiği belli değil.” dedi. Kılıçdaroğlu, faiz, dolar, işsizlik artar diye 'CHP’ye oy vermeyin' diyen AK Parti’nin döneminde bunların arttığını belirterek, "Allah büyüktür ya hepsi bunların zamanında oldu. Dolar da arttı, faiz de arttı, işsizlik de arttı. Şimdi suçlu kim?” diye konuştu.

Partisi tarafından Sakarya’da düzenlenen köy mitinglerinde halka hitap eden Kılıçdaroğlu’nun ilk durağı Karasu ilçesi Yuvalıdere oldu. Burada vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, AK Parti’ye 13 yıl yetki verdiklerini, ancak memleketin hiçbir sorununu çözemediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Bir Allah’ın kulu çıksın desin ki ‘şu sorunu çözdüler.’ İşsizliği çözdüler desin, çiftçi ürününün karşılığını alıyor desin. Fındık, çay üreticisi alın terinin karşılığını alıyor desinler. Esnaf rahat ediyor, gelir elde ediyor desinler. Türkiye’nin ihracatı sürekli artıyor desinler. Bunların hiç birisi yok. O zaman ben sizden yetki istiyorum. Ben öyle 13 yıl, 14 yıl öyle bir yetki de istemiyorum. Ben sizden 4 yıl yetki istiyorum. 4 yıl yetki verin bu ülke nasıl yönetilirmiş dünyaya göstereyim.” şeklinde konuştu.

Hükümetin eğitim sistemini de eleştiren Kılıçdaroğlu, velilerin çocukları okula gönderirken hangi okula göndereceğini bilmediğini dile getirerek şunları kaydetti: “Hangi sınıfa gidecekler belli değil. Böyle bir eğitim sistemi mi olur? Hemen arkasından söylüyorlar, ‘Siz geleceksiniz imam hatipleri kapatacaksınız.’ Yok kardeşim imam hatipleri kuran parti biziz, niye kapatalım?"

“İNSANLARI KORKUTUYORLAR, SİYASETİN KONUSU DİN DEĞİL”

İnsanları kandırıldığını, bunun yazık günah olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Siyasetin konusu, din değildir, kinlik değildir. Siyasetin konusu yaşam tarzı değildir. Siyasetin konusu şudur, ‘Bakkal Mehmet efendi geçinemiyorsa o nasıl geçinecek siyasetin konusu budur. Siyasetin konusu bir vatandaşın çocuğu işsiz ise ona iş bulmaktır siyasetin konusu. Siyasetin konusu bütün komşularla barış içerisinde yaşamaktır. Siyasetin konusu Türkiye’yi zenginleştirmektir. Siyasetin konusu çocuklarımızın nitelikli eğitim almasını sağlamaktır. Siyasetin konusu vatandaşın daha iyi sağlık hizmeti almasını sağlamaktır. Siyasetin konusu bu. Bunları bıraktılar din, iman edebiyatı yapıyorlar arkadan köşeyi dönüyorlar. Böyle bir şey olamaz.”

"ECEVİT’İN GELENEĞİNDEN GELİYORUM"

Kendisinin Ecevit’in geleneğinden geldiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Rahmetli Ecevit derdi ki ‘Ne ezen, ne ezilen, insanca, hakça bir düzen’ Biz insanca, hakça bir düzen getireceğiz, amacımız bu zaten.” dedi.

Daha sonra Hendek ilçesi Ortaköy’de partililere hitap eden Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin Suriye politikasını da eleştirdi. Kılıçdaroğlu “Suriye’de 12 bin çocuk öldü. Kim bunların katili? Kim bunlara silah gönderiyor?" sorusunu yöneltti.

"GELMEZLERSE AYAKLARINA GİDECEĞİM"

Ayrışmadan, kavgadan bıktıklarını, hiç kimse ile kavga etmeyeceklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Gelmezlerse ben gideceğim ayaklarına. Yeter ki bu ülkede huzuru, barışı sağlayalım. Refahı artıralım. Son 12 yılda çok ayrıştık. Komşumuzun kimliğini bile sorgulamaya başladık. Birbirimize selam vermiyoruz, sokaklarda, caddelerde, meydanlarda. Bunu değiştireceğim. Bu ülkeye huzuru, refahı getireceğim. Hakça bölüşmeyi getireceğim. Herkes huzur içinde olacak, herkes geleceğe umutla bakacak. Benim handa, hamamda, sarayda işim yok. Siz nasıl yaşıyorsanız, ben de öyle yaşıyorum.” ifadelerini kullandı.

"BELDE BELEDİYELERİ TEKRAR AÇILABİLİR"

Birçok belde belediyesinin kapandığını, Vatandaşların bu konuyu şikayet ettiğini dile getiren Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Bizim görüşümüz şu: Kapanan belede belediyeleri olarak sandığı meydana koyacağız. Vatandaşa belediyeni istiyorsan evet oyu ver istemiyorsan hayır oyu ver. Vatandaş belediyesini istiyorsa, o belediyeyi açacağız."

"ŞEHİT VE GAZİLER KURULU KURULACAK"

Şehit yakınları ve gazilerin devlette nereye müracaat ettiklerini bilmediklerini anlatan Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında Başbakanlık'a bağlı Şehitler ve Gaziler Yüksek Kurulu’nu kuracaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Böylece şehit yakınları ve gaziler nereye başvuracaklarını bilecekler. Şehit yakınları ve gaziler milletvekilleri hangi sağlık haklarından yararlanıyorsa onlarda aynı haklardan yararlanacaklar." dedi.

“FAİZ, DOLAR, İŞSİZLİK ARTAR DİYE CHP’YE OY VERMEYİN DİYORLARDI
HEPSİ BUNLARIN DÖNEMİNDE ARTTI”

Kılıçdaroğlu, düne kadar dolar, faiz, işsizlik artar diye CHP’ye oy vermeyin diyen AK Parti’nin döneminde bütün bunların arttığını dile getirerek şöyle konuştu: “Sakın ha CHP’ye oy vermeyin'. Neden? 'CHP’ye oy vermeyin dolar yükselir, CHP’ye oy vermeyin faizler yükselir. CHP’ye oy vermeyin işsizlik artar.' Neden? Allah büyüktür ya hepsi bunların zamanında oldu. Dolar da arttı, faiz de arttı, işsizlik de arttı. Şimdi suçlu kim?"

“ÇÖZÜM ÇÖZÜM DEDİLER PKK’NIN KENDİLERİNİ KANDIRDIĞINI SÖYLEDİLER”

AK Parti’nin ‘Çözüm çözüm' dediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, sonra bunların kalkıp PKK’nın kendilerini kandırdığını açıkladıklarını vurguladı. Kılıçdaroğlu, “Sen çocuk musun ya. Sen ülkeyi yönetiyorsun, çocuk musun. Başka bir şey daha; biliyorsunuz bir sürü yargılamalar oldu ‘paralel bizi kandırdı.’ Siz çocuku musunuz. Siz devleti yönetiyorsunuz. Ülkeyi yönetiyorsunuz. Esad bizi kandırdı. Yeter niye kanıyorsun, kardeşim. Vatandaş yetki verdi sana ülkeyi adam gibi yönet diye. Şu anda Türkiye’de bir yönetim boşluğu var. Kimin Türkiye’yi yönettiği belli değil.” şeklinde konuştu.