CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eline silah alıp masum insanları öldüren herkese 'terörist' diye damgaladıklarını ancak devleti soyanları da ‘hırsız’ diye damgaladıklarını söyledi.

Ankara Ostim’de gerçekleştirdiği ziyaret esnasında gazetecilerin soruları cevaplayan Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık sistemini getirmek için gerekli olan milletvekili sayısının 400’ün altında da olabileceği açıklamasını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, milletin sıkıntılarına sıraladıktan sonra, “Biz bunların üzerinde duruyoruz. Onun derdi başka… Bu milletin yakasından düşsün artık. Türkiye’nin derdi başka onun derdi başka. Onun derdi sarayda oturmak.” dedi. Akkuyu Nükleer Santrali için açılan ihaleyi iktidara yakın Cengiz İnşaat’ın kazanması için de Kılıçdaroğlu, “Havuz medyasına biraz daha katkı yapmıştır her halde.” cümlesini kurdu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal’a ‘Bütün avukatları temsil etmiyorsun’ diyerek çıkışan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Kocakasal'ın ‘Ben de aldığım yüzde 67 oyla baroyu ve avukatlarını temsil ediyorum’ diye karşılık veren sözlerini şöyle yorumladı: “Ümit Kocasakal, neyi söyleyeceğini çok iyi bilen birisidir. Kendisini her konuda destekliyoruz. Adaleti, yargıyı, doğruluğu, demokratik, laik hukuk devletini savunduğu için destekliyoruz. Barolar Birliği Başkanı da aynı açıklamayı yaptı. Yaşanan bir olay nedeniyle elinden gelen bütün çabayı göstermiştir. Siz bunu takdir edeceğinize bunu eleştiriyorsunuz. Asıl burada eleştirmesi gereken operasyonu düzenleyenlerin beceriksizliği. Faillerin polis ve MİT tarafından takipte olduğu halde İstanbul Adliyesi’ne ellerini kollarını sallayarak girmeleri, üç kişinin öldürülmesi.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'Açık söylüyorum. Teröriste terörist diyemeyen teröristin ortağıdır.' ifadesine sert çıkan Kılıçdaroğlu, “Teröriste her zaman terörist deriz. Biz eline silah alan masum insanları öldüren kişileri terörist diye damgalarız. Devleti soyanları da hırsız olarak damgalarız, hırsıza hırsız deriz.” vurgusunu yaptı.