CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Başımızda bir sultan istemiyoruz, başımızda bir diktatör istemiyoruz. Halkın iradesi var, iradeye saygı istiyoruz biz. '400 milletvekili vermezseniz önünüze acıyı koyarım. Gözyaşını koyarım, terörü hortlatırım'. Millete şantaj yapıyorlar ama bu milleti bilmiyorlar mı? Bu milletin genlerinde Kuvay-ı Milliye genleri var ve şantaja boyun eğmez bu millet.” dedi.

1 Kasım seçimi çalışmaları kapsamında Antalya’da bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, günün üçüncü ve son mitingini Kumluca ilçesinde yaptı. Cumhuriyet Meydanı’na toplanan kalabalığa seslenen CHP Genel Başkanı, Türkiye’nin normal bir seçime gitmediğini söyledi. 1 Kasım’da demokrasinin, kadın-erkek eşitliğinin, yoksulluğun devamının mı sıfırlanmasının mı oylanacağını belirten Kılıçdaroğlu, “Köylünün esnafın kazanması mı, yoksa icra dairelerinde sürünmesi mi? Bunu oyluyoruz.” şeklinde konuştu.

Sözleri sık sık 'Başbakan Kemal' sloganlarıyla kesilen CHP lideri şöyle devam etti: "Ülke ayrıştı. Arkadaşımızın, komşumuzun kimliğini sorgulamaya başladık. İnancını sorgulamaya başladık. Hangi cemiyetten, hangi inançtan bunu sorgulamaya başladık. Ülke bölünüyor. Ülkenin birleştirici gücü CHP. Herkes bunu böyle bilsin. CHP’nin Genel Başkanı olarak söz veriyorum. Başbakanlığım döneminde hiçbir vatandaşımın kimliğini sorgulamayacağım, inancını sorgulamayacağım, yaşam tarzını sorgulamayacağım. Çünkü insanı Allah’ın yarattığı en değerli varlık olarak biliyorum ve başımın üstüne koyuyorum.”

‘BAŞIMIZDA DİKTATÖR İSTEMİYORUZ’

Alandaki bir gencin tuttuğu 'Her şeyimi cumhuriyete borçluyum' yazılı pankartı gören Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Genç bir arkadaşımız, ben her şeyimi cumhuriyete borçluyum diyor, evet. Biz hepimiz, her şeyimizi cumhuriyete borçluyuz. Başımızda bir sultan istemiyoruz, başımızda bir diktatör istemiyoruz. Halkın iradesi var, iradeye saygı istiyoruz biz. '400 milletvekili vermezseniz önünüze acıyı koyarım. Gözyaşını koyarım, terörü hortlatırım'. Millete şantaj yapıyorlar ama bu milleti bilmiyorlar mı? Bu milletin genlerinde Kuvay-ı Milliye genleri var ve şantaja boyun eğmez bu millet. O nedenle sandığa gideceğiz, oylarımızı kullanacağız.”

DAVUTOĞLU’NA YÜKLENDİ

1 Kasım’da seçime gidip oy kullanacaklara seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir kişiye yetki verilip, o kişi yetkisini kullanamıyorsa ve o kişi sarayın vesayetinden kendisini kurtaramıyorsa onun ne kendisine ne de memleketine en ufak bir faydası olmaz. Açık ve net söylüyorum. İradesini başka birisine ipotek eden birisinden bu ülkeye hayır gelmez. Eğer sen hükümet yetkilisiysen, hükümeti kuracaksan, sana görev verildiyse senin iraden olmalı. Başkasının değil.” diye konuştu.

BAYKAL BU KEZ KÜRSÜYE ÇIKTI

Alanya ve Manavgat mitinglerinde milletvekilleri ve adaylarla birlikte seçim otobüsüne çıkmayan Deniz Baykal, Kumluca mitinginin sonunda kürsüye çıktı. Kemal Kılıçdaroğlu ile el ele tutuşan Baykal halkı alkışladı ve çiçek attı.