CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ak Saray’daki ‘altın kaplamalı klozet’ ile ilgili kendisini saraya yazılı olarak davet etmesi üzerine cevap verdi. Kılıçdaroğlu, "Ben onu muhatap almıyorum kesinlikle. Benimle özel bir tartışma alanı yaratmak istiyor. Cezai ehliyeti olmayan birini muhatap almam doğru değil. Önce cezai ehliyeti olması lazım." dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu CNN Türk canlı yayınında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki ‘altın kaplamalı klozet’ polemiği ile ilgili kendisiniı saraya yazılı olarak davet edilmesine ilişkin bir soruya Kılıçdaroğlu,“Siyasete girerken hep şunu söyledim. Halka inandığım doğruları söyleyeceğimi söyledim. Altın kaplamalı klozetin fotoğrafları gazetelerde çıktı. Bu iktidar döneminde bir kamu kurumunda bir kişi çıkıp da altın kaplı klozet yapıyorsa bunun sorumlusu ben miyim? Ben bunun hesabını sormayacak mıyım? Ben saray, şu, bu demedim. Ama açık net şunu söyledim. Ankara’daki beyler altın kaplı klozetler yaptırıyorsa bu ülkede birinin bunu düşünmesi lazım. Beyefendi üzerine alınmış. Ben onu muhatap almıyorum kesinlikle. Benimle özel bir tartışma alanı yaratmak istiyor. Cezai ehliyeti olmayan birini muhatap almam doğru değil. Önce cezai ehliyeti olması lazım. Bugün kullandığı dil nefret dilidir. Bu kandil gecesinde. Tuvalet temizleyip çocuklarının rızkını sağlayan tüm emekçilerin gözlerinden öpüyorum bu ona yeter. O özellikle benimle tartışmak istiyor. Altın kaplamalı klozet Allah aşkına israf. Hiç aklına geliyor mu kim yaptı bunu? Neden hesabını sormayalım bunun? Ben sorduğum zaman neden bağırıyor.’’ ifadelerini kullandı.

“Bunu metafor olarak mı kullandınız?” sorusu üzerine ise Kılıçdaroğlu, "Bunların yaşadığı şafatafta bakın. Lale devrinde yaşıyorlar. 17 milyon yoksul var. Siz altın kaplamalı klozet yaptırıyorsunuz kendinize ben buna isyan etmeyecek miyim. Ben bu insanların hesabını sormayacak mıyım. Beyefendi üzerine alınmış. Neyine alınırsa alsın üstüne gideceğim bunun. Saraya beni davet ediyor. Hukukun üstünlüğünü savunan, ettiği yemine sadık kalan bir Cumhurbaşkanı, Danıştay Dava Daireleri Genel Kurulu kararı ile kaçak olan bir sarayda oturmaz." diye konuştu.