CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in CHP'nin seçim vaatleriyle ilgili 'Çıksınlar kaynağı ortaya koysunlar. Oyumu CHP'ye vereceğim' demesine cevap verdi. CHP lideri, "CHP'ye üye olmak istiyorsa; önce bizim eğitimimizden geçmesi lazım." dedi.

"Sayın Bakanı bekliyoruz, gelip üye olsun." diyen Kılıçdaroğlu, "Kaynak var mı yok mu bu ülkede? Ben eski bir hesap uzmanıyım, uzun yıllar Maliye Bakanlığında çalıştım. Maliye ve sosyal güvenlik camiası beni çok iyi biliyor. Sayın Bakanın hiç maliye deneyimi yok; benim var. CHP'ye üye olmak istiyorsa; önce bizim eğitimimizden geçmesi lazım." ifadelerini kullandı.

"12 yılda ne yapıldı; bir Atatürk, Keban barajı mı yapıldı?" diye soran Kılıçdaroğlu, "Bana dönüp 'para var mı' diye soruyorlar. Türkiye onların düşündüğünden daha zengin bir ülke. Kaynak var; bütün mesele parayı nasıl ve nerede kullanacağınızdır. Bu ülkede kaynak var, para var. Kaynak yerli yerine kullanılmıyor, verimlilik anlamında kullanılmıyor." şeklinde konuştu.

NTV yayınına katılan Kılıçdaroğlu, "Yoksulluğu idare etmeyeceğiz; biz yoksulluğu bitireceğiz." dedi.