CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile ilgili düşüncelerini ifade ederek “Tevazuyu, siyaseti ondan öğrendik, devlet adamı iken nasıl olunur, siyasetçi iken nasıl olunur, yine ondan öğrendik.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in Güzin Sokak’ta bulunan evini ziyaret ettikten sonra basın açıklaması yaptı. Kılıçdaroğlu, “Hepimizin başı sağ olsun, Türk milletinin başı sağ olsun.” dedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye’nin çok partili yıllarında en önemli siyasi aktörlerinden birisiydi. Yaşamının son saatlerine kadar ülkedeki bütün gelişmeleri yakından izleyen siyasal liderdi. Tevazuyu, siyaseti ondan öğrendik, devlet adamı iken nasıl olunur, siyasetçi iken nasıl olunur, yine ondan öğrendik. Ülkenin yetiştirdiği siyasal bir değerdir. Sadece Türkiye’nin değil dünyanın da önemli aktörlerinden birisiydi. Türkiye önemli bir insanını kaybetti, hepimizin başı sağ olsun.”

DEMİREL’İN EVİNE ZİYARETÇİ AKINI

Süleyman Demirel’in evi ziyaretçi akınına uğradı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genel Kurmay Başkanı Necdet Özel, Eski Meclis Başkanı Köksal Toptan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski bakanlardan Recai Kutan, Hikmet Sami Türk, Abdulkadir Aksu, Kürşat Tüzmen, Sebahattin Çakmakoğlu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal gibi isimler Demirel’in evini ziyaret etti.