Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iç güvenlik paketiyle ilgili, "Almanya’da, İngiltere’de, Fransa, Belçika, Japonya’da nasılsa bizim ülkemizde de birinci sınıf demokrasi olsun. Vatandaşımız buna layık. Niye üçüncü sınıf demokrasi olsun. Niye iktidar elinde sopa ile gezsin. Devlet, vatandaşa hizmet etme aracıdır. Baskı kurma aracı değildir. Devletin eline sopa verip vatandaşın ensesinde boza pişiremezsin. Yapmak istedikleri o. Biz de buna karşı çıkıyoruz." diye konuştu

Çeşitli programlara katılmak üzere Tekirdağ’a gelen Kılıçdaroğlu, Üç Kemaller Parkı’ndaki bir kahvede vatandaşlarla bir araya geldi.
Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, TBMM’de iç güvenlik paketi yasası görüşmeleri sırasında yaşanan kavgayla ilgili bir soru üzerine “İç güvenlik paketini getiriyorsunuz, parlamentoda terör estiriyorsun. Bunun adı iç güvenlik yasası mıdır? Nasıl bir iç güvenlik yasası ki, muhalefet partilerine saldırıyorsunuz ve yaralıyorsun.” dedi.
“Eğer milletvekillerine bunları yapıyorsa Adalet ve Kalkınma Partisi, vatandaşa ne yapmaz.” diye soran CHP lideri, “Onların dokunulmazlığı var bunları yapıyor. Vatandaşın dokunulmazlığı yok, onların da ensesinde boza pişirecekler. Bakın Sayın Abdullah Gül açıklama yapmış. Bir daha gözden geçirin diye. Sağduyunun sesi. Sonunda söylüyor. Gerçek bir. Vatandaş huzur içinde yaşamak istiyor. Vatandaşın derdi mi var, Allah aşkına. Bu kahveye geldik oturduk, ne güzel. Bir derdimiz mi var? Ama burada birisi gelecek diyecek ki, bir dakika. Sen makul şüphelisin, seni içeri atacağız. Niye arkadaşlar? Hangi gerekçe ile? Seni tutuklayacağım. Hangi gerekçe ile? Bunlar doğru değil arkadaşlar.” diye konuştu.

Türkiye’nin birinci sınıf demokrasiyi kabul etmek zorunda olduğunu vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Birici sınıf demokrasi… Almanya’da, İngiltere’de, Fransa, Belçika, Japonya’da nasılsa bizim ülkemizde de birinci sınıf demokrasi olsun. Vatandaşımız buna layık. Niye üçüncü sınıf demokrasi olsun. Niye iktidar elinde sopa ile gezsin. Devlet, vatandaşa hizmet etme aracıdır. Baskı kurma aracı değildir. Devletin eline sopa verip vatandaşın ensesinde boza pişiremezsin. Yapmak istedikleri o. Biz de buna karşı çıkıyoruz. Hangi gerekçe ile yapıyorsunuz bunu? Yüzünü kapatan… eee zaten kanun var. yüzünü kapatan adamı yakalar, götürürsünüz. Molotof kokteyli atmak, savunan mı var? Kim yapıyorsa elinde molotof kokteyli atıyorsa yakalarsın, götürürsün. Sen yakalan, götürdün de birisi karşı mı çıktı. Yok, öyle bir şey. Vatandaşı kandırıyorlar. Amaç, seçime gidiyoruz. AKP kan kaybediyor. Acaba biz baskı kurarak nasıl milleti korkuturuz. Bu millet sizden korkmaz.”

SÜLEYMANŞAH’DAKİ ASKERİ KORUYAMAYAN BİR TÜRKİYE VAR

Bir gazetecinin Suriye topraklarında bulunan Süleymanşah Saygı Karakolu’ndaki askerlerin nöbet değişimi yapamadığı yönündeki sorusuna Kılıçdaroğlu, “Nöbet değişimi yapıyorlar mı? Nöbet değişimi yok. Niye yok? Eskiden vardı. Niye yok? Davutoğlu buna nasıl cevap verecek acaba? Ben şahsen utanıyorum. Büyük, güçlü, onurlu, Türkiye diyoruz. Süleymanşah’taki askerleri bile koruyamayan bir Türkiye gerçeği çıktı karşımıza. Bütün bunların halkın gözünden kaçırıyorlar." şeklinde konuştu.

Bu ülkenin başbakanı da, cumhurbaşkanının da artık batıda alay konusu olduğun dile getiren Kılıçdaroğlu, “Nereye giderseniz gidin alay konusu oluyorlar. Mustafa Kemal’in Türkiye’si böyle bir Türkiye değildir. Başbakanı da, cumhurbaşkanı da onurlu, dirayetli, sözüne güvenilen kişi olmak zorundadır. İlk kez Türkiye Cumhuriyeti bütün dünyada yalnız bırakıldı. Yalnız kaldı. Yazık, günahtır bu ülkeye. Onun için diyoruz Türkiye iyi yönetilmiyor. Hepimizin oturup yeniden düşünmesi lazım. Hepimizin oturun bu millete yeniden nasıl hizmet edeceğimizi anlatmamız lazım. Baskıya yol açmadan, vatandaşın derdini dinleyerek onun çayını kahvesini içererek, onun terini koklayarak hizmet, siyasetin böyle yapılması lazım. Biz böyle yapıyoruz ve böyle anlıyoruz siyaseti. Temiz olmalı siyasetçi, kirli olmamalı. Siyasetçi düzgün adam olmalı. Verdiği sözün arkasında durmalıdır. Biz böyle yapıyoruz ve bizim anlayışımız budur.” diye konuştu.

HÜKÜMET IŞİD’i TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK GÖRMÜYOR

CHP lideri Kılıçdaroğlu, IŞİD’in Türkiye’de yüzlerce uyuyan hücresi olduğunu savundu.
Bunun herkes tarafından bilindiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Hükümet de biliyor. Bu ülkenin istihbarat teşkilatı da biliyor. Ama hükümet IŞİD’i terör örgütü olarak kabul etmiyor. Sorun da orada çıkıyor zaten. IŞİD’e destek veriyor bu iktidar. O nedenle dünyada alay konusu oluyor. Türkiye’nin itibarı yerlerde. Bir terör örgütüne Türkiye Cumhuriyeti nasıl destek verir. Nasıl silah desteği verir. Militan desteği veriyor. Bütün bunları hepimiz biliyoruz. Dünya da biliyor aslında.” değerlendirmesini yaptı.