Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Elazığ’da partisinin mitinginde konuştu. Kılıçdaroğlu, ”Dört yıl yetki verin yoksulluğu bitireceğim.” dedi.

'ŞİMDİ ALTIN KAPLAMALI KLOZETTE TUVALETİNİ YAPANLARIN PARTİSİ OLDULAR'

İktidara eleştiren Kılıçdaroğlu, ”13 yıldır ne yaptınız diyoruz, yol yaptık diyorlar. Allah aşkına yol yapmayan hükümet mi var. Siz hiçbir İngiliz, Alman veya Japonya Başbakanının yol yaptık diye övündüğünü duydunuz mu. Hükümet olmak şudur 17 milyon yoksul varsa hükümet yoksulluğu bitirir. Bir evde akşam evde tencere kaynamazsa o acıyı anneler hisseder. Anneler acı duyar. Annelerin derdine derman olmayan bir hükümete hükümet denir mi? Bu toprakların çocuğuyum bu topraklarda büyüdüm. Yoksulluğu açlığı bilirim. İşsizliği bilirim. Ankara’da ki beyler bunu unuttular. Onlar nerede oturuyorlar. Saraylarında oturuyorlar. 2002’de oy verdiğiniz parti o parti değil. 2002’de ne diyorlardı ‘Biz fakirin, gurabanın, fukaranın partisiyiz’ diyorlardı. Şimdi bin yüz odada oturanların partisi oldular. Şimdi altın kaplamalı klozette tuvaletini yapanların partisi oldular. O nedenle onlar milletten koptular. Ne yaptığınızı bilmiyorlar. 7 Haziran'da sandığa gidip güzel bir başlangıç yapacağız. Türkiye’yi şaha kaldıran bir başlangıç yapacağız. Sözüm söz. Kılıçdaroğlu sözü 4 yıl yetki verin yoksulluğu bitireceğim.” şeklinde konuştu.

'KOLTUKLARINDA OTURUYORLAR, CEPLERİNİ DOLDURUYORLAR'

Asgari ücreti 1.500 lira yapacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, ”Beni herkes eleştirebilir ama hiç kimse şunu söyleyemez; Kılıçdaroğlu kul hakkı yedi kimse diyemez. Kul hakkına saygılıyım en büyük günah olduğu biliyorum. Rahmetli babam derdi ki 'oğlum sen dik dur eğri belasını bulur.' Bozguna uğradılar. Ne yapacaklarını şaşırdılar. Ben mazotu 1.5 lira yapacağım diyorum. Yapamazsın diyorlar. Asgari ücreti 1.500 lira yapacağım diyorum, yapamazsın diyorlar. Taşeron sistemini kaldıracağım, her işçiye kadro vereceğim diyorum yapamazsın diyorlar. Gidiyorlar beni işverene şikayet ediyorlar. Kılıçdaroğlu asgari ücreti 1.500 lira yapacak, itiraz edin diyorlar. Sen niye karşıma çıkmıyorsun, sen niye itiraz etmiyorsun. Korkuyor oy kaybedeceğim diye. Sözüm söz. İstedikleri kadar kızsınlar. İstedikleri kadar çatlasınlar, patlasınlar. Sözüm söz asgari ücreti net 1.500 lira yapacağım. Koltuklarında oturuyorlar, Ceplerini dolduruyorlar. İşçiye 1.500 lira vereceğiz bu zulümdür diyorlar. Ne dersen de o parayı vereceğim, alın terini koruyacağım, kul hakkı yedirmeyeceğim. Refahı tabana yayacağım. Rahmetli Ecevit’in geleneğinden geliyorum. Ne diyordu rahmetli Ecevit, ’Ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzen’ diyordu. İnsanca hakça bir düzeni savunuyorum.” ifadelerini kullandı.

İktidarın 13 yıl boyunca bir çok kesimi mağdur ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, ”13 yıldır tek başına iktidardalar. 13 yılda 17 milyon yoksul yarattılar. 13 yılda 6 milyon 250 bin işsiz yarattılar. 13 yılda aylığı bin liranın altında olan 8 milyon emekli yarattılar. 13 yılda atama bekleyen 350 bin öğretmen yarattılar. 13 yılda sulanamayan milyonlarca dekar arazi yarattılar. 13 yılda çiftçinin emeklerinin karşılığını vermediler. Benim 13 yıla ihtiyacım yok. Bütün bunları yapmak için benim adam gibi 4 yıla ihtiyacım var. Sözüm söz.” ifadelerini kullandı.