CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun millet için değil Cumhurbaşkanı Erdoğan için çalıştığını savunarak, “Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim gezileri kapsamında Malatya’ya geldi. Partililer tarafından havaalanında karşılanan Kılıçdaroğlu’nun ilk durağı Akçadağ ilçesi oldu. Akçadağ'da partililere seslenen CHP Lideri’nin hedefinde hükümet vardı. Seçim otobüsü üzerinde halka seslenen Kılıçdaroğlu, ülkede herkesin birbirine karşı kavgalı olduğunu ifade ederek, “Türkiye’yi yaşanan bu ateş çemberinden çıkaracak yine sizsiniz.” diye konuştu.

1 Kasım’da sandığa mutlaka gidilmesi gerektiğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, şunları ifade etti: “Oyumuzu kullanmalıyız. Eğer görev verilen bir kişi hükümet verme görevini kullanamıyorsa o kişi Türkiye’yi yönetemez. Eğer bir kişi iradesini saraya ipotek etmişse o kişi Türkiye’yi yönetemez. 13 yıldır Türkiye’yi yönetiyorlar. Sabah akşam konuşuyorlar, hiç şu memlekette işsizlik var, böyle çözeceğiz diyorlar mı? Niye işsizlik var 13 yıldır? Onların çocuklarının hepsinin işi gücü var ama sizinkiler hep işsiz.”

Türkiye’deki sorunları çok bildiğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, Akçadağ pilavının da ününü çok iyi bildiğini ifade etti ve Başbakan olduğunda yeniden gelerek Akçadağ pilavını yiyeceği sözünü verdi. Ülkeye barış ve huzuru getireceklerinin sözünü veren CHP Genel Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Herkes kaybediyor, sadece hortumcular kazanıyor, ben bu düzeni bozacağım. Davutoğlu saray için çalışıyor, Kılıçdaroğlu halk için çalışıyor. Biz de diyoruz ki bize talimatı millet verir.”

Konuşmasında TRT’yi de eleştiren Kılıçdaroğlu, “TRT, Davutoğlu’nu 2,5 saat yayına çıkardı. Bizi 2,5 dakika bile değil. Onların bir havuz medyası var A Haber diye. Haber gönderdim, dedim karşıma çıkacak gazetecileri siz belirleyin ne kadar aleyhimde yazı yazan varsa gelsin ancak cesaret edemediler. Çünkü onların bütün yalanlarını çıkaracağımı biliyorlar.” ifadelerini kullandı.

MEMNUNUM DİYORSANIZ AK PARTİ'YE OYUNUZU VEREBİLİRSİNİZ

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı: “Hiçbir Allah’ın kulu Kılıçdaroğlu kul hakkı yedi diyemez. Bu ülkeyi huzur içinde yaşanan bir ülke haline getirmek istiyoruz. Elimizi vicdanımıza koyarak sandığa gitmeliyiz. 13 yılda 12 defa mili eğitim politikasını değiştirdiler. Anneler çocuklarını artık hangi okula göndereceklerine şaşırdılar. Bu nasıl anlayış, anlamak mümkün değil. Milli Eğitim Bakanlığı gayri milli eğitim bakanlığı haline geldi. Yol, sizin oylarınızdan ve seçiminizden geçiyor. Hayatımızdan memnunuz, işssizlik olabilir, terörde olabilir, alıştık bunlara diyorsanız. Oyunuzu AK Parti'ye verebilirsiniz. Benim görevim sizlere doğruyu anlatmak."

Partililerin sık sık ‘Başbakan Kemal’ sloganları attığı miting sonrası Kılıçdaroğlu, Doğanşehir ilçesine geçmek için Akçadağ’dan ayrıldı.