CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptıkları projeler konusunda kendilerine güvendiklerini ifade ederek, projelerinin kaynağı ile ilgili eleştirilere, “Benim en büyük tanığım kim? Sayın Bülent Arınç. Dedi ya bu kadar büyük israf olmasaydı belki vergi bile toplamaya gerek kalmazdı. En büyük tanığım o.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TOBB Genel Kurulu’nda konuştu. ‘Her kuruşun hesabı yapılmıştır.’ diyen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Proje konusunda biz kendimize güveniyoruz. 27,5 yılımı devlete verdim. Eğer maliye konusunda vergi nasıl toplanır, nasıl harcanır, bütçe nasıl yapılır. Bu konularda eğer Türkiye’de bu işi bilen en iyi 10 kişi diye saysınlar gidin danışın, uzmanlarınıza danışın, hesap uzmanlarınıza danışın, maliye müfettişi arkadaşlara danışın, gelirler kontrolörlerine danışın, eski vergi kontrol memurlarına danışın bu işi en iyi bilen 10 kişiden birisi kimdir diye sorun adres olarak beni gösterecektir. Bu konuda mütevazi değilim. Her kuruşun hesabı yapılmıştır. Projeyi alacağız da istikrarı bozacağız. İstikrar çok önemlidir değerli arkadaşlarım. Bütçe disiplini çok önemlidir. Savurganca kaynak. Mümkün değil bunu yapamazsınız. Benim en büyük tanığım kim? Sayın Bülent Arınç. Dedi ya bu kadar büyük israf olmasaydı belki vergi bile toplamaya gerek kalmazdı. En büyük tanığım o. İzmir’e metroyu kilometresi 60 milyona yapılıyor, yapıyoruz. Belediye kendisi yapıyor. İstanbul kaça yapıyor? 300 milyona. Niye böyle oluyor arkadaşlar?“

DAVUTOĞLU’NU CANLI YAYINA DAVET ETTİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu’na çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, “Bizim projelerimizle ilgili olarak kaynak sorunu var, bu projeler savurganlığı artıracak projelerdir diyorsan iki uygar insan gibi herhangi bir televizyon kanalında bir araya gelelim iki uygar insan gibi tartışalım. Bakalım bizim projelerimiz mi doğru, sizin projeleriniz mi doğru? Bizim vizyonumuz mu doğru, sizin vizyonunuz mu doğru? Biz dünyayı daha iyi okuyoruz, siz mi dünyayı daha iyi okuyorsunuz? Bizim eğitim politikamız mı doğru, sizin eğitim politikanız mı doğru? Biz her şeyi düşündük ve yeni bir başlangıç yapmaya Türkiye’nin ihtiyacı var. Türkiye’yi uygar dünyanın bir parçası haline getirecek yeni bir başlangıç yapmaya ihyacımız var. Açık yüreklilikle şunu söylüyorum. Çekinmeden söylüyorum. Bizim sizin oylarınıza ihtiyacımız var. Türkiye’yi büyütmek istiyorsak, onurlu bir ülke haline getirmek istiyorsak, Ortadoğu’da sorunları çözmek istiyorsak, sadece Irak’ta 500 milyar dolarlık son 10 yılda yatırımı kucaklamak istiyorsak, Suriye sorununu çözmek istiyorsak, Libya’yı, Mısır’ı kazanmak istiyorsak bizim sizlerin oylarına ihtiyacımız var. Mütevazi değilim. Oy vereceksiniz. Oy vereceksiniz ki Türkiye’yi çağdaş uygarlığa taşıyalım. Oy vereceksiniz ki bu ülkede temiz siyaseti getirelim. Oy vereceksiniz ki biz size hesap vermeyi namuslu görev kabul edelim. Oy vereceksiniz ki ödediğiniz her kuruş verginin hesabını size verelim. Yeni bir kültürü başlatacağız, yeni bir anlayışı başlatacağız Türkiye’de. Yeni bir kültür, yeni bir anlayış. Hesap veren anlayış. Hesap vermekten korkmayan anlayış.” diye konuştu.