CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de ilçe gezilerini sürdürüyor. Selçuk ziyaretinin ardından Ödemiş'e geçti. Burada Kılıçdaroğlu'na, CHP'nin İzmir milletvekili adayları ve parti üst yönetimi eşlik etti. Vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, "Gençler, sizi Ankara'daki beyler potansiyel suçlu olarak görüyorlar. Siz geleceğimizsiniz. Hiç endişelenmeyin, önünüzü açacağım." dedi.

Ödemiş'te, "Başbakan Kılıçdaroğlu" tezahüratıyla karşılanan Kılıçdaroğllu, "Bir şeyi unutmayın. Davutoğlu, Erdoğan için çalışır. Kılıçdaroğlu, halk için çalışır. Hangi istikrar kaldı? 2002'de oy verdiğiniz parti, o parti değil. 'Fakirin, garip gurebanın partisiyiz.' dediler, zenginlerin partisi oldular. Biz bu ülkede kavga istemiyoruz. Önce üreteceğiz, sonra hakça bölüşeceğiz. Onlar kavga ediyor, ben etmeyeceğim. Onlar işizleri, çocukları, gençleri düşünmüyorlar. Ben sizin için çalışacağım. 8 Haziran'da, yaşanacak bir Türkiye'yi elbirliğiyle kuracağız. Çocuğunuz işsizse en büyük dramı siz yaşıyorsunuz anneler ama sözüm söz, her eve bereketi ve huzuru getireceğim." diyen Kılıçdaroğlu, gençlere de seslendi: "Gençler, sizi Ankara'daki beyler potansiyel suçlu olarak görüyorlar. Siz geleceğimizsiniz. Hiç endişelenmeyin, önünüzü açacağım. İlk kez oy kullanacak gençler, yoksulluğa bakın. Biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Kuvayi Milliyeciyiz. Onlar sizden koptular."

'ÖDEMİŞ'İN PATATESİ MEŞHUR AMA PATATES İTHAL ETTİLER'

Ödemiş'in patatesinin meşhur olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Ama onlar ne yaptılar? Patates ithal ettiler. Bu düzeni değiştireceğim. Rahmetli Ecevit'in dediği gibi sizin için, işçiler, çiftçiler, alınteriyle üretenler için çalışacağım. 11 milyon emekli, 17 milyon yoksula, taşeron işçisine sesleniyorum. Bu ülkede, bu güzel ülkede hepimizin huzur içinde yaşaması için, ürettiğimizi hakça bölüşmek için 8 Haziran yeni bir başlangıç olacaktır." dedi.

"Ne dediysem karşı çıkıyorlar." diyen Kılıçdaroğlu, "Emekliye iki maaş ikramiyeyi, taşeron işçiliği nasıl kaldıracaksın diyorlar. Allah'ın izniyle başbakan olacağım. Devlet nasıl yönetilir kursu açacağım. Kul hakkı, en büyük günahtır. Bunu da öğreteceğim onlara. Benim güvencem sizsiniz. Yaşanacak bir Türkiye'yi örmek için birlikte çalışacağız. Ben Ankara'daki beyler gibiyim. Siz nasıl yaşıyorsanız, ben de öyle yaşıyorum. Benim saray merakım, köşeyi dönme ve yandaşı zengin etme merakım yok. Benim tek düşündüğüm hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, herkesin kazandığı özgür bir Türkiye. Bunun mücadelesini veriyorum." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, ardından programının diğer ayağını oluşturan Bayındır ilçesine hareket etti.