Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Derdimiz, başımızda yönetici olanların Suriye’nin içişlerine karışması. Neden Suriye’ye silah gönderiyoruz? Hangi gerekçe ile gönderiyoruz? Hangi akılla ve mantıkla kardeşi kardeşe kırdırıyoruz?” diye sordu.

Kılıçdaroğlu, Hatay’daki Uğur Mumcu Meydanı’nda vatandaşlara hitap etti. “Benim size sözüm var. Kılıçdaroğlu sözü. Yetkiyi verin Suriye sorunun çözelim. Çözeceğiz. Suriye’ye barışı getireceğim.” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Kardeş kavgasına son vereceğim. Hiç bir derdimiz yok bizim Suriyeli kardeşlerimizle. Derdimiz başımızda yönetici olanların Suriye’nin içişlerine karışması. Neden Suriye’ye silah gönderiyoruz? Hangi gerekçe ile gönderiyoruz. Hangi akılla ve mantıkla kardeşi kardeşe kırdırıyoruz? 20 bine yakın çocuk öldü Suriye’de. 2 milyonun üstünde Suriyeli şu anda Türkiye’de. Kimisi sokaklarda sürünüyor. Parası olan ev kiralamış vaziyette. Büyük bir kısmı da 'Ben uygar dünyaya gitmek istiyorum. Huzurlu bir yaşam sürdürmek istiyorum' diye Avrupa kapılarında. O insanlara yazık günah değil mi? Türkiye’de kıyıya vuran küçük çocuğun bedeni bütün dünyanın vicdanının sızlattı. O tabloyu kim hazırladı acaba? Kim o tabloya izin verdi? Ben de biliyorum. Siz de biliyorsunuz. O zaman yapacağımız bir şey var. 1 Kasım’da sandığı gideceğiz. Bu seçimler sıradan seçimler değil. Sandığa gideceğiz ve Türkiye’nin kaderini değiştireceğiz. Türkiye’yi kendi bölgesinde saygın bir ülke kılacağız. Unutmayın huzur ve refah isteyenler çoğunluk bu ülkede. Biz varız. Ve milyonlarız. Birlikteysek yaparız. Bunu unutmayın.”

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: “Efendim biz bunu çözeceğiz dediler. Buyrun çözün bakalım. Şimdi Amerika orada, şimdi Rusya orada, Çin yolda geliyor. İran da orada. Türkiye kapının dışında. Dış politikadaki hatanın faturasını 78 milyon vatandaş öder. Diyorlar ki 'Turist gelmiyor Türkiye’ye'. Bu dış politika ile Turist niye gelsin Türkiye’ye? 'İhracat artmadı' diyorlar. Bu dış politika ile malı satacak dost ülke mi bıraktınız siz? Havaalanından gelirken onlarca TIR gördüm. Büyükşehir Belediye başkanımıza sordum 'bu TIR’lar satılık mı?' 'evet' dedi. Çünkü zarar ediyorlar. Mal götürecek ülke kalmadı. En son Ro-Ro ile götürüyorlardı. Bizimkiler Suriye’yi bıraktılar bir de Mısır ile kavga ettiler. Senin Mısır’da ne işin var? Hangi gerekçe ile Mısır’ın içişlerine karışıyorsun? 5 ülkede büyükelçimiz yok. İlk kez Türkiye cumhuriyeti tarihinde 5 ülkede birden büyükelçimiz yok. Hangi gerekçe ile yok. Yazık günah değil mi bu ülkeye?”