Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP olarak bizim bir özelliğimiz var. Herkes bilsin, herkes duysun. Bizim temel özelliğimiz şudur: Her kuruşun hesabını vermek bizim boynumuzun borcudur." dedi.

Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Türkiye’nin en büyük ve en nitelikli fuar merkezi 'Fuar İzmir’in açılışına katıldı.
Açılışta konuşma yapan Kılıçdaroğlu, "Sayın Kocaoğlu, ‘Fuar alanını almak için geldim, tek tek görüştüm. Parsel parsel görüştüm. Tamamını satın aldım ve bu görkemli eseri ortaya çıkardım’ dedi. Bir de Ankara’yı düşünün. Parsel parsel lafı size bir şeyler hatırlatıyor herhalde. Ne diyordu, hükümet sözcüsü. Hükümet sözcüsü kendi büyükşehir belediye başkanı için söylüyor. Bakanlar Kurulu toplantısından sonra söylüyor. ‘Ben onu çok iyi tanırım’ diyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanını. ‘Ankara’yı parsel parsel sattı’ diyor. Birileri yönettiği kenti parsel parsel tezgahlıyor, pazarlıyor. Birileri yaşadığı kenti parsel parsel görkemleştiriyor. Aradaki fark budur." ifadelerini kullandı.

"CHP olarak bizim bir özelliğimiz var. Herkes bilsin, herkes duysun. Bizim temel özelliğimiz şudur: Her kuruşun hesabını vermek bizim boynumuzun borcudur." şeklinde konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Başka bir örnek vereceğim. Metro yapılıyor burada. Ankara’da metro yapılıyor. İstanbul’da metro yapılıyor. Ankara ve İstanbul’un büyükşehir belediye başkanları uzun yıllar sonra havlu attılar. ‘Biz bu işi beceremiyoruz’ diye. Ulaştırma Bakanlığı devraldı. Ama İzmir ne yapıyor? ‘Ben kendim yapacağım, kendi kaynaklarımla yapacağım’ diyor. Neden? Çünkü burada her kuruşun hesabı verilir. Her kuruşun arkasında durulur. Daha farklı bir açıklama yapayım. İzmir metronun kilometresini 60 milyon liraya yapıyor. Ankara kilometresini 100 milyon liraya yapıyor. İstanbul kilometresini 150 milyon liraya yapıyor. Farka bakın. 3 misli fark var. Neden ‘borçlarımı ödedim’ diyor? Her kuruşun hesabını verdiği için. Neden ‘ben metromu kendim yapıyorum’ diyor? Her kuruşun hesabını verdiği için. Bütün İzmirlilere saygı duyduğu için."