Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendi siyasi anlayışına, inancına ve ahlakına göre sağ elin verdiğini sol elin görmeyeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Hiç kimsenin yoksulluğunu afişe etmeyeceğiz. Yoksulluğu 4 yılda tarihe gömeceğim. İnşallah CHP iktidarında hiçbir aile ‘ben yoksulum’ demeyecek." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Nevşehir’de düzenlediği mitingde konuştu.
'Başbakan Kemal', sloganlarıyla karşılanan Kılıçdaroğlu, konuşmasına "O da olacak inşallah. Hep birlikte, hep beraber, yaşanacak bir Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz. Kavgasız bir Türkiye, huzur içinde insanların yaşadığı bir Türkiye, annelerin çocuklarını güler yüzle okula gönderdiği bir Türkiye, herkesin evinde akşam tencerenin kaynadığı bir Türkiye, yoksulluğun olmadığı bir Türkiye, işsizliğin olmadığı bir Türkiye…" diye başladı.

'HER ŞEYİMİZ VAR AMA TEMİZ VE AHLAKLI SİYASET YOK'

Türkiye’nin dünyanın en güzel ülkelerinden birisi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Her şeyimiz var. Mimarımız var, mühendisimiz var, köylümüz var, işçimiz var, emeklimiz var, gazetecimiz var. Hepsi de iyi yetişmiş ama Türkiye’de eksik olan bir şey var. Temiz siyaset, ahlaklı siyaset, halkını düşünen siyaset, cebini değil vatandaşını düşünen siyaset yok. Bunu yapacağız, bunu getireceğiz." şeklinde konuştu.

Bu ülkenin insanlarının doğduğu andan itibaren vergi verdiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Su içersiniz vergi verirsiniz, bulaşık yıkarsınız vergi verirsiniz, otobüse binersiniz vergi verirsiniz, ekmek alırsınız vergi verirsiniz. Hayatın her alanında vergi var. Vergi ödemediğimiz tek şey; teneffüs ettiğiniz hava. O zaman şu soruyu sorma hakkımız var; bizim ödediğimiz vergiler nerelere gidiyor, nerelere harcanıyor? Ayakkabı kutusuna da son vereceğiz, o kaçak saraya bağlanan hortumları da keseceğiz. Hiç endişeniz olmasın." dedi.

Kılıçdaroğlu, emeklilere vefa borcu olarak Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye vereceklerini vaat ettiğini ancak birilerinin koro halinde ‘parayı nereden bulacaksın’ dediğini hatırlattı. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Sen kaçak sarayına para buluyorsun, 2 milyon Suriyeliye 5.5 milyar para buluyorsun, ayakkabı kutularına istifleyecek dolar buluyorsun. Bakanlarının çocuklarının yatak odalarında boy boy kasalar koyuyorsun. Sıra emekliye gelince para yok, ben de diyorum ki size yok, emekliye var. Size vermeyeceğiz emekliye vereceğiz."

Siyasi anlayışına, inancına ve ahlakına göre sağ elin verdiğini sol elin görmeyeceğine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, "Hiç kimsenin yoksulluğunu afişe etmeyeceğiz. Yoksulluğu 4 yılda tarihe gömeceğim. İnşallah CHP iktidarında hiçbir aile ‘ben yoksulum’ demeyecek. Hiçbir ailede çocuk yatağa aç girmeyecek. Her ailede tencere akşam kaynayacak. Her evde huzur, devletin bereketi olacak. Bereketli bir toplum olacağız." ifadelerini kullandı.

'İŞSİZLİKLE MÜCADELE ETMEK BİR NUMARALI GÖREVİMİZ'

İşsizlikle mücadele etmenin kendilerinin bir numaralı görevi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bir evde işsiz varsa, o evde huzur yoktur, bereket yoktur. İşsizliği kaldıracağız, işsizliği bitireceğiz, işsizlikle mücadele edeceğiz." dedi.

Avrupa’ya gidip ‘buradaki işçiler Türkiye’ye gelsin onlara iş vereceğiz’ denildiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Şimdi Allah aşkına, hani bizim meşhur bir lafımız var ya ‘ayranı yok içmeye’ diye başlar. 6 milyon 200 bin işsiz var. Sen önce bunlara bir iş bul bakalım. Meclis’e bir kanun tasarısı getirdiler, Başbakan ve bakanların hepsinin imzası var. Yabancılar İstihdamı Hakkında Kanun Tasarısı… Peki, bizim insan. ‘Bizim insan önemli değil’ diyorlar. ‘Nasıl olsa çantada keklik, nasıl olsa bize oy veriyor’ diyorlar. ‘Aç da olsa tok da olsa bize oy veriyor’ diyorlar. Buna izin verecek miyiz? İzin vermeyeceğiz. Önce benim insanımın karnı doyacak. Önce benim ülkemde işsiz kalmayacak. Önce benim ülkemde bereket olacak. Önce benim insanım çalışacak. Önce benim insanım emeğinin karşılığını alacak. Bunu yapacağız biz."

'SİZDEN SADECE 4 YILLIĞINA YETKİ İSTİYORUM'

Çanakkale Savaşı’nın üzerinden 100 yıl geçtiğini ancak hala 17 milyon yoksul olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "21. Yüzyıldayız, 6 milyon 200 bin işsizimiz var, 800 bin taşeron işçimiz var. Aylık geliri bin liranın altında olan 8 milyon emeklimiz var. Benim bir hedefim bir amacım var. Geçmişte hangi partiye oy verirse versin bütün vatandaşlarımı saygıyla selamlıyorum, kucaklıyorum ve onlara şunu söylüyorum; 7 Haziran’da gelin, yeni bir başlangıç yapalım. Kavga olmasın, bereket olsun, huzur olsun, yeni bir başlangıç yapalım. Huzurlu bir Türkiye için, yaşanacak bir Türkiye için yeni bir başlangıç yapalım. Temiz siyaseti getirelim, ahlaklı siyaseti getirelim ve size söz veriyorum. Sizden bunları yapmak için sadece ve sadece 4 yıl için yetki istiyorum." dedi.

'MÜTEVAZI BİR İNSANIM AMA BİR KONUDA MÜTEVAZI OLAMAM'

Kendisinin mütevazı bir insan olduğunu ancak bir konuda mütevazı olamayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, "27,5 yılımı devlete verdim. Vergi nasıl toplanır, bütçe nasıl yapılır, harcamalar nasıl yapılır? Eğer Türkiye 10 kişi bunu ben bilirim diyorsa 10 kişiden birisi de benim. Bu konuda mütevazı değilim. Ayrıca şunu söyleyeyim; benim siyaset anlayışım onların siyaset anlayışına benzemez. Benim siyaset anlayışımda cebimi doldurmak yoktur, yandaşa hizmet etmek yoktur. Benim için yandaş yok, benim için vatandaş var. Onlar siyaseti köşeyi dönmek için yapıyorlar, zenginleşme aracı olarak kullanıyorlar. Ben siyaseti halka adanmışlık olarak kabul ediyorum. Siyaset; halka adanmışlıktır, halka hizmet etmektir, sorunları çözmek demektir. Siyaset sorun üretmez, sorun çözer. Onun için diyoruz ki 7 Haziran’da gelin yeni bir başlangıç yapalım, yaşanacak bir Türkiye’ye beraber inşa edelim." çağrısında bulundu.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından CHP'nin Nevşehir milletvekili adaylarıyla birlikte alanda bulunan vatandaşları selamladı.