CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlanan İç Güvenlik Yasa Paketi’nin geçmesini önlemek için tüm yetkilerini kullanacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Şimdi İç Güvenlik Yasa Tasarısı geldi ve görüşülecek. 'Geçireceğiz' diyorlar. Niçin? Verilen yetki az, biraz daha yetki verelim' diye. Gelsin bakalım. Hep beraber göreceğiz. Biz üzerimize düşen görevi parlamentoda yapacağız. Ne gerekiyorsa onu yapacağız. Parlamentonun iç tüzüğü bize hangi yetkileri veriyorsa bütün yetkileri sonuna kadar kullanacağız. Bu ülkenin demokrasisi için, özgürlüğü için, bu ülkede mutlu insanlar yaşasın onun için.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada grup salonundakiler arasında bulunan, Gezi Olayları sırasında hayatını kaybetmiş olan çocukların ailelerine de değindi. Kılıçdaroğlu, “Aramızda hayatını kaybeden çocuklarımızın aileleri var. Önce sizi burada görmekten son derece mutlu olduğumu belirtmek isterim. Sadece CHP'lilerin değil, bu ülkenin demokrat, yurtsever, namuslu bütün yurttaşları sizin arkanızdadır.” diye kaydetti.

Kılıçdaroğlu, “2007'den bu yana 183 kişi hayatını polis kurşunuyla kaybetti. 2007 diyorum çünkü 2007’den sonra polise silah kullanma yetkisi verildi. Aramızda polis aileleri var. Onlar da rahatsızlar bu durumdan. Neden 183 çocuğumuz hayatını kaybetsin? Polis adam öldürmek için değil, kişinin hayatını güvenceye almak için vardır. Polisin varlık nedeni budur.” ifadelerini kullandı.

Ardından yasaya değinen Kılıçdaroğlu, “Şimdi İç Güvenlik Yasa Tasarısı geldi ve görüşülecek. 'Geçireceğiz' diyorlar. Niçin? Verilen yetki az, biraz daha yetki verelim' diye. Gelsin bakalım. Hep beraber göreceğiz. Biz üzerimize düşen görevi parlamentoda yapacağız. Ne gerekiyorsa onu yapacağız. Parlamentonun iç tüzüğü bize hangi yetkileri veriyorsa bütün yetkileri sonuna kadar kullanacağız. Bu ülkenin demokrasisi için, özgürlüğü için, bu ülkede mutlu insanlar yaşasın onun için. Ayın 20’sinde Ankara Tabip Odası'nın duruşması var. Tabip odası Gezi olaylarında yaralanan vatandaşlara sağlık hizmeti verdi. Vay sen misin yaralıya sağlık hizmeti veren? Yahu zaten doktorun görevi bu. Hipokrat yemin etmiş doktor. Kim olursa olsun rengi dini ırkı ne olursa olsun hasta geldiği zaman doktor bakacak. ‘Niye onları ölüme terk etmedin niye onlara bakmadın’ deniliyor. Bu duruşmada biz Ankara Tabip Odası’nı yalnız bırakmayacağız.” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nu salona gelişinde ön sıralarda polis şiddetinden hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını ve İç Güvenlik Reform Paketi’ne karşı pankartlar taşıyanlar karşıladı.

Grup salonunda Gezi Olayları'nda hayatını kaybeden Ethem Sarısülük, Berkin Elvan, İsmail Korkmaz'ın aileleri ile aynı olaylarda gözünü kaybeden 30'a yakın kişiden beş tanesi yer aldı.