CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mısır’ın askeri müdahaleyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye verilen idam kararına karşı çıktı.

Adana Uğur Mumcu Meydanı’nda düzenlenen seçim mitinginde Mısır hükümetine çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, siyasi idamların hiçbir zaman hiçbir topluma yarar getirmediğini hatırlattı. Kılıçdaroğlu, “Siyasi idamlar bir süre sonra, toplumda derin yaralar açmıştır. Asla kabuk bağlamamıştır. O nedenle siyasi idamlardan vazgeçmelerini istiyorum. Toplumu kucaklamak, barışı ve huzuru sağlamak, idamlardan geçmiyor. Tam tersine affetmek gibi yüce bir duyguyu her toplumun kabul etmesi gerekir.” dedi.

Dünya ve Türkiye’de yapılan siyasi örneklere dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Türkiye’ye bakın; siyasi idamlar oldu. Bu toplum kaldırmıyor. Deniz Gezmiş ve arkadaşları idam edildi. Hala rahatsızız hala anıyoruz; unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız da… Erdal Eren idam edildi. O nedenle Mısır’daki hükümet yetkililerine seslenmek istiyorum: İdamlar size, tarihinize, geleceğinize yarar getirmez. Tam tersine toplumu ayrıştırır. İdamlardan hiçbir toplum yarar görmemiştir. Eğer bizi dinlemek isterseniz; Türkiye’nin tarihine bakın. Göreceksiniz idamlardan ötürü toplum bir süre büyük bir pişmanlık duygusu içine girmiştir. Aynı duyguyu Mısırlı kardeşlerimizin yaşamamasını istiyoruz.” dedi.
(devam edecek)