CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da meydana gelen patlama ile ilgili yayın yasağı getirilmesine sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Neden korkuyorlar? Hangi gerekçe ile yayın yasağı getiriyorlar? Kendi ayıplarını örtmek için mi? Olayın sağlıklı tartışılmasını engellemek için mi? Bunu asla doğru bulmuyorum asla. Sayın Davutoğlu çıkıp halkın önüne hangi gerekçe ile yayın yasağı getirdiklerini açıklamalı. Hala iki bakanın istifa etmemesi yüreğimde derin bir yaradır. Sayın Davutoğlu’na bir çağrı daha yapıyorum. Başbakanlığını kullan ve bunları azlet. Yeter artık yeter.’’ dedi.

TÜSİAD'ın 1 Kasım seçimleri öncesinde düzenlediği 'Siyasi Parti Liderleri ile Buluşma Toplantıları'nın ilki Intercontinental Otel'de gerçekleştirildi. Bugünkü toplantının konuğu olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, programda konuştu. Program sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, Ankara’da meydana gelen patlama ile ilgili yayın yasağı getirilmesine sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Neden korkuyorlar? Hangi gerekçe ile yayın yasağı getiriyorlar? Kendi ayıplarını örtmek için mi? Olayın sağlıklı tartışılmasını engellemek için mi? Bunu asla doğru bulmuyorum asla. Sayın Davutoğlu çıkıp halkın önüne hangi gerekçe ile yayın yasağı getirdiklerini açıklamalı. Söyledim failler belli. Ellerindeki listelerde yazılı. Failler belli iken neden önlem almadınız. Hangi gerekçe ile önlem almadınız? Bunu çıkıp halka anlatın. Sorumluları var bu işin. 12 saat önce 11 saat önce bomba patlayacak diye twetler atılmış doğru. Neden olay meydana geldikten ve 99 yurttaşımız hayatını kaybettikten sonra soruyorsunuz. Neden daha önce sormadınız? Hangi gerekçe ile sormadınız? Bombanın patlamasını mı bekliyordunuz? İnsanların ölümünü mü bekliyordunuz?’’ şeklinde konuştu.

Bakanların istifa etmemesini anlayamadığını belirten Kılıçdaroğlu, ‘’Hala iki bakanın istifa etmemesi yüreğimde derin bir yaradır. Sayın Davutoğlu’na bir çağrı daha yapıyorum. Başbakanlığını kullan ve bunları azlet. Yeter artık yeter. Bu 99 kişinin en azından bunların ailelerine saygı duy. Bunların vebali var. Hangi gereke ile bakanları tutuyorsunuz orada. Sorumlular onlar şimdi hiç sorumlulukları yokmuş gibi ortalıkta geziyorlar. Anlamakta zorlanıyorum." ifadelerini kullandı.