CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da barış mitingi öncesi meydana gelen patlamaları değerlendirdi. Programlarını iptal ettiklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Avrupa Birliği üyesi olmak isteyen bir Türkiye’nin acıya ve kana bulaştırılması hak etmediğimiz bir tablodur. Üzgünüm, üzüntülüyüm. İki canlı bombadan söz ediliyor, tablo son derece kötü.” dedi.

Kadıköy Belediyesi önünde basın mensuplarına açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye böyle bir tabloyu hak etmiyor. Yazık günah bu ülkeye. Siyasi görüşümüz ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun hepimizin terörü ortak lanetlemesi lazım. Türkiye’nin hak etmediği bir tabloyu Türkiye’ye zorla dayatmaya hiç kimsenin gücü yetmez. Biz, bütün inancımızla ve kararlılığımızla teröre lanet okuyacağız, teröre karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Avrupa Birliği üyesi olmak isteyen bir Türkiye’nin acıya ve kana bulaştırılması hak etmediğimiz bir tablodur. Üzgünüm, üzüntülüyüm.
Sadece burada değil bugün tüm etkinliklerimizi iptal ediyoruz. Umarım bu acı ve gözyaşı Türkiye’nin gündeminden çıkmış olur.” şeklinde konuştu.

Ankara’ya geçip CHP’nin yetkili organlarını toplayacağını belirten Kılıçdaroğlu, “Tablonun netleşmesini de bekliyoruz. Milletvekili arkadaşlarımızı süratle olay yerine gönderdim. Sayın Arzu Çerkezoğlu’ndan bilgi aldım. Gelen rakamlar gerçekten iç açıcı değil. Burada ifade etmek istemiyorum. Son derece kötü bir tablo var. İki canlı bombadan söz ediliyor. Gerçek nedir onları bilmek isteriz.”

‘TERÖRÜ BİTİRME NOKTASINDA HER BEDELİ ÖDEMEYE HAZIRIZ’

Bir gerçeğin altını da çizmek gerekiyor. Bugün bir özel suçlama getirmek istemiyorum ama Türkiye böyle mi yönetilmeli? Yazık günah değil mi bu ülkeye? Beraberce bu ülkede huzur içinde yaşayabiliriz. Ne derdimiz var bizim? Neden gencecik, fidan gibi çocuklarımız teröre kurban gitsinler? Biz bunu hak etmiyoruz. Biz, güzel ve huzur içinde yaşayacağımız bir ülke istiyoruz. Elbette görüş farklılıklarımız olabilir. Ama dayatmayı terör noktasına taşımak hangi vicdanın kabul edebileceği bir şeydir. Terörü bitirme konusunda kim bizden ne istiyorsa -emin olun açık çek veriyorum- biz onu yapmaya hazırız. Özellikle yönetim mevkiinde olanlara açık çağrıda bulunuyorum; terörü bitirmek mi istiyorsunuz? Bitirin kardeşim! Bizden bir şey mi istiyorsunuz? Biz onu yapmaya hazırız.

‘DEFALARCA UYARDIK ‘ÜLKEYİ ORTADOĞU BATAKLIĞINA SÜRÜKLEMEYİN’ DİYE’

Yani ‘analar ağlamasın’ Ağlamasın da kardeşim bu lafla olmuyor! Bu konuda oturup çaba harcamamız gerekiyor. Bütün siyasi partilerin terör konusunda amasız, fakatsız, lakinsiz söz kullanması lazım. Terör bir insanlık suçudur. Sadece bizim ülkemiz için geçerli bir kural değil bu. Evrensel bir kuraldır. Teröre karşı hepimizin onurlu ve dik bir duruş sergilememiz lazım. Bedel ödenecekse bedel ödemeye de hazırız biz. Yeter ki bu ülkeden acı ve gözyaşını silelim. Yazık günah! Çocuklarımız ölüyor. Ne yapıyor bu çocuklar? Barış istiyorlar. Barış istemek ne zamandan beri suç olmaya başladı? Birlikte yaşamayı istemek ne zamandan beri suç olmaya başladı. Ortadoğu’da başladı, Türkiye’ye geldi. Defalarca uyardık, yapmayın, etmeyin! Ortadoğu bataklığına Türkiye’yi sürüklemeyin! Şimdi ben konuşmayım da ne yapayım arkadaşlar? Güzel bir ülke olmak istiyoruz. Yönetenlerin her şeyi önceden görmesini istiyoruz. İstihbarat örgütleri var, her şeyleri var. Neden Türkiye bu halde? Ben şimdi vatandaşlarıma ne söyleyeceğim? İçim kan ağlıyor.”

İçişleri Bakanlığı: 30 vatandaş hayatını kaybetti, 126 vatandaş yaralandı

Demirtaş: Çete liderine miting yaptıran devlet, barış isteyenlere yaptırmıyor

'Emek Barış Demokrasi Mitingi' kana bulandı

Gar önünde yeni bir bomba alarmı

Yaralılar, hastanelerde tedavi altına alındı