CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son grup toplantısında emekliye Ramazan ve Kurban Bayramları'nda birer maaş ikramiye sözünü yineledi. 'Parayı nereden bulacaksın' eleştirilerine de cevap veren Kılıçdaroğlu, "Yandaşa para varda emekliye gelince mi yok? Senin yandaşına verdiğin o hortumları keseceğim, o parayı emekliye vereceğim." dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Burdur Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 5.5 milyon liraya mal olan katlı otoparkın açılışı yaptı. Açılış töreninde vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, son günlerin en çok konuşulan konularından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki polemiğe değindi. Kendisinden önce konuşma yapan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in kullandığı 'parsel' kelimesine atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, "Parsel sözünü hatırlarsınız. Hükümet Sözcüsü medyanın önüne çıkıp. Şunu söylüyor: 'Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Ankara'yı parsel parsel sattı. Ne iş yaptığını ben çok iyi biliyorum.' Bundan daha büyük bir itiraf olabilir mi? Yolsuzluğu itiraf ediyor. Başkanımız ne diyor 'bütün parselleri Burdurluların hizmetine sunacağız' diyor. Bizim farkımız bu." ifadelerini kullandı. CHP'nin zaman zaman eleştirildiğini, beğenilmediğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, ancak hiç kimsenin partilerini yolsuzlukla, kul hakkı yemekle ve halka hesap verememekle suçlayamayacağını ifade etti.

EMEKLİYE İKRAMİYE SÖZÜNÜ YİNELEDİ

Kılıçdaroğlu, son yaptığı grup toplantısında noterden tastiklettiği emekliye Kurban ve Ramazan bayramlarında ikramiye sözünü Burdur'da bir kez daha yineledi. Bu açıklamasının ardından hükümetin olur mu? Olmaz mı? diye düşündüğünü anlatan Kılıçdaroğlu, "Bugün konuşmuşlar; efendim bu parayı nereden bulacak? Buradan Burdurlulara söz veriyorum. Burdur'dan bütün emekliye sözüm var, namus sözüm var. Ramazan ve Kurban bayramlarından bir gün önce birer maaş ikramiyeniz benim başbakanlığımda yatacak. Parayı nereden bulacaksın? Namuslu insan parayı nereden bulacağını bilir. 27.5 yıl bütçeyi düzenledim. Ben doktor değilim. 'Şu nasıl tedavi edilir deseler' ben onu bilmem. Uzmanı vardır. Biliyorsunuz her şeyi bilen bir uzman oturuyor kaçak sarayda. Biz neyi bilirsek onun üzerinde dururuz. Vatandaşa söz veriyorsak, yerine getiremeyeceğimiz sözü vermeyiz. İki maaş ikramiye öyle astronomik bir para değil. Çok sembolik bir para. Ben verdiğim sözü tutarım. Çünkü benim çocuklarımın yatak odaların boy boy para kasaları yok. Çünkü benim evimden ayakkabı kutularında dolarlar yok. Ben hiç bir vatandaşı öteleştirmem. Yandaşa para varda emekliye gelince mi yok? Senin yandaşına vermeyeceğim o hortumları. Keseceğim o parayı. Emekliye vereceğim." ifadelerini kullandı.

"Bıktık bunlardan. 12 yıldır devleti soyuyorlar." diyen Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın metronun kilometresini 50 milyon lira yaptırırken, Ankara'da bunun 100 milyon, İstanbul'da ise 150 milyon lira olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, kendi iktidarları döneminde bu işleri olması gibi yaparak ikramiye için para bulacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Kılıçdaroğlu ve protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti, sonra Burdur Belediyesi'ni ziyaret etti.