Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 7 Haziran milletvekilliği genel seçim çalışmaları kapsamında Kırşehir’de halka hitap etti.
Cacabey Meydanında saat 16.00 gerçekleştirilen mitingte Kılıçdaroğlu Kırşehir halkına ve seçmenlerine, ''İktidara verdiğiniz 13 yıllık kredinin sonu geldi'' dedi.

''Sadece bize oy veren CHP'li vatandaşlarımın değil bu ülkede huzur isteyen bütün vatandaşlarımın, barış isteyen bütün vatandaşlarımın, yoksulluk olmasın diyen bütün vatandaşlarımın, emekliyim geçinemiyorum diyen bütün vatandaşlarımın, mazot çok pahalı, perişan olduk diyen bütün vatandaşlarımın, siftah yapamıyorum diyen bütün esnaf kardeşlerimin, bütün memurların oyunu istiyorum.'' diyen Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

'KENDİLERİ VE EVLATLARI KÖŞEYİ DÖNDÜ'

''77 milyon yurttaşımın oyunu istiyorum. Niçin istiyorum. 13 yıllık kredi açtınız. Tek başına yönetiyorlar bu ülkeyi. Hangi sorunu çözdüler. Emeklinin sorununu mu, çiftçinin derdini mi, esnafın, memurun derdini mi çözdüler? İşsizliği mi çözdüler? Kendi dertlerini çözdüler. Kendileri ve evlatları köşeyi döndü. Ama, emeklinin çocuğu bekliyor. Atama bekleyen öğretmen bekliyor. İşsiz çocuğumuz bekliyor. Ne zaman iş bulacağım diye. o denenle 13 yıl kredi açıtınız.

Şimdi yeni bir sayfa açma zamanı. Bölünmeden, ayrışmadan, biribirimize saygı duyarak yeniden 7 Haziran'da sandığa gideceğiz. Güzel Türkiye için, çocuklarımız için, bayrağımız için, ülkemiz için yeni bir tercihte bulunacağız. Diyeceğiz ki, 13 yıllık kredinin sonu geldi. Oy verdik bir şey yapmadın. Bizden de sana oy yok kardeşim diyeceğiz.''

'ANADOLU GÖRKEMLİ YILLARINA KAVUŞACAK, İŞ, AŞ OLACAK'

Kurtuluşun yolunun beraber çalışmaktan geçtiğini, eğer birlikte olunursa hiç bir gücün kendilerini yıkamayacağını belirten Kılıçdaroğlu sözlerini açıkladığı 'Yüz Yılın Projesi'ni anlatarak şöyle sürdürdü: ''İstanbul'da Yüz Yılın Projesi'ni açıkladık. Dünyada buna benzer üç büyük proje var. Dördüncü büyük projeyi biz açıkladık. Her şey İstanbul için diyorlar. İş İstanbul'a, fabrika İstanbul'a, atölye İstanbul'a. Kırşehir'e, Kayseri'ye, Konya'ya.. Ne olacak buralara? Yüz Yılın Projesi'nin merkezi Anadolu, kaynak Anadolu’da olacak. Anadolu görkemli yıllarına kavuşacak. Anadolu'da iş, aş olacak. Anadolu hiç kimsenin önünde eğilmeyecek. Eski görkemli günlerine kavuşacak. İnsan neden doğduğu toprakları terk eder de başka bir yere gider? 6 milyon 250 bin işsizimiz var. Allah aşkına söyleyin bana. Hiç Ankara'daki beyler, Türkiye'de işsizlik sorunu var. Bu sorunu şöyle çözeceğiz diye bir cümle kuruyorlar mı? Yine sizin vicdanınıza sesleniyorum. Yine Ankara’daki Beyler. 17 milyon yoksul var. Bu yoksulluğu şöyle çözeceğiz diyorlar mı? Yine, Ankara’daki Beyler, aylık geliri 1000 liranın altında olan 8 milyon emekli var. Emekli perişan. Ama, sorunu şöyle çözeceğizdiyorlar mı? Niye diyemiyorlar. Ben söyleyeyim niye diyemiyorlar. Çünkü, Davutoğlu Erdoğan'a çalışıyor. Kılıçdaroğlu, halka çalışıyor.
2002'de bir kanun çıkardılar. Emekliye refahtan pay verilmez diye. Ama emekli kardeşim yine oyunu verdi. Türkiye'de kriz var, ekonomik sorun var. Eğer birisi fedakarlık yapacaksa ben yapayım dedi. Yaptı. 13 yıldır yapıyor. Şimdi, Ramazan ve Kurban Bayramı'nda torunlarından, çocuklarından kaçıyor. Ne demiştim ben size? Onlar Erdoğan için çalışırlar, ben sizin için çalışırım. Ekemliye dedim ki, sana Ramazan ve Kurban Bayramı'nda birer maaş ikramiye vereceğim. Kıyameti koparıyorlar. Parayı nereden bulacaksın diye. Emekliye bu parayı nereden vereceksin diye. Sözüm söz, o kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim ve emekliye vereceğim.''

Öfkenizi sandıkta anlatacaksınız. Sandığa gideceğiz. Haramilere dersini vereceğiz. Siyasette kavga istemiyorum. Bu millet kavgadan bıktı artık. Vatandaş sunu soruyor? Arkadaş, sana oy vereceğiz. İktidarda ne yapacaksın? Neyi, nasıl yapacaksın. Ben, neyi nasıl yapacağımı millete anlatıyorum. Onların 13 yıldır ne yaptığını millet gördü. Biz ne yapcağımızı anlatacağız. Yoksulluğu bitireceğiz diyoruz. Nasıl? Emekliye iki aylık vereceğiz. Asgari ücreti 1500 lira yapacağız. Türkiye'yi dünyanın markası haline getireceğiz. Nasıl? Bunu anlatacağım ben."

Kırşehır yerel problemlerine de değinen Kılıçdaroğlu şunları söyledi: ''Sizin çevre yolununuz. Allah bilir belki yüz defa söz vermişlerdir. Çevre yolunu yapacağız diye. Güzel tesisler yapıldı. Çevre yolunun açılması lazım. Bir çevre yoluna milyon dolarlar gitmeyecek. Emin olun, 1 milyon dolar bile gitmeyecek. Yıllardır söz verildiği halde yapılmıyor. Niye yapılmıyor? Ceplerini düşündükleri için yapılmıyor.

Kırşehirliler, Sizden sadece 4 yıl için yetki istiyorum. Onlar gibi, 13 yıl, 20 yıl istemiyorum. 4 yıl için yetki verin, 17 milyon yoksul Türkiye'de olmayacaktır. Hiç bir aileninin geliri 720 liranın altında olmayacaktır. Asgari ücret 1500 liranın altında olmayacaktır. Emeklimiz iki bayramda iki maaş ikramiye alacaktır. Hiç kimsenin endişesi kalmasın. Taşeron işçi diye bir olay asla olmayacaktır. Devlet kadrosunu verecek işçi de çalışacak. Bu kadar basit. Türkiye'yi bu bölgenin yıldızı yapacağım.

Türkiye'nin önümüzdeki günlerde daha güçlü olması büyümesi lazım. Kişi başına gelirinin en az 30 bin dolar olması lazım. Türkiye'nin insani gelişmişlik endeksinde 69. sıradan 20. sıraya çıkması lazım. Son 20 yıl içinde. Eğer çıkmazsa Türkiye bu treni kaçırır. O nedenle İstanbul'da Yüzyılın Projesi'ni açıkladım. Derinliği olan bir proje. Onlar dahi, Ankara'daki beyler dahi bu proje yanlıştır diyemiyorlar. Kimse diyemez. Proje doğrudur. Anadolu'yu görkemli hale getireceğiz. Türkiye'de kişi başına geliri 20 yıl içinde en az 30 bin dolara çıkaracağız.

Ben ülkem için, bayrağım için, vatandaşım içiçn çalışıyorum, kendim için değil, yandaşım için değil. Geçen seçimlerde hangi partiye oy verdiyse verdi. Ama, bu seçimlerde bütün vatandaşlarımın oyunu istiyorum.''