Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu ülkeyi kuranlar ağır bedeller ödediler. Kimisi şehit oldu, kimisi gazi oldu. Çocuklarımız, torunlarımız daha güzel bir ülkede yaşasınlar diye. Ama onların çabalarını birileri görmüyor, görmek istemiyor, gizlemek istiyor. Ne yaparlarsa yapsınlar asla başarılı olamayacaklar. Biz şehitlerimizi de, gazilerimiz de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü de, İnönü’yü de, Ecevit’i de, Bayar’ı da, Menderes’i de hiç unutmayacağız.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kıloçdaroğlu, Ankara Yenimahalle Belediye tarafından yaptırılan Bülent Ecevit Yüzme Havuzu ve Spor Tesisinin açılışını yaptı. Açılış törenine Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, milletvekili adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

'CHP İKTİDARINDA 19 MAYISLAR, 23 NİSANLAR, 29 EKİMLER GÖRKEMLİ KUTLANACAK'

Konuşmasında milli bayramların önemine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, “Bütün ulusların milli günler vardır. Milli günlerde tarihimiz, ulusal kahramanlarımızı konuşuruz. Onları çabalarını dile getiririz. Tarihimizi bileceğiz ki geleceğimizi iyi çizelim. Eğer tarihe sırtınızı dönerseniz geleceği iyi şekillendiremezsiniz. O nedenle sözüm söz eskiden olduğu gibi CHP iktidarında 19 Mayıslar, 23 Nisanlar, 29 Ekimler eski görkemli şekilde kutlanacaktır. Hiç kimse bundan endişe etmesin.” ifadelerini kullandı.

Geçmişte Türkiye için çok ağır bedeller ödendiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bu ülkeyi kuranlar ağır bedeller ödediler. Kimisi şehit oldu, kimisi gazi oldu. Çocuklarımız, torunlarımız daha güzel bir ülkede yaşasınlar diye. Ama onların çabalarını birileri görmüyor, görmek istemiyor, gizlemek istiyor. Ne yaparlarsa yapsınlar asla başarılı olamayacaklar. Biz şehitlerimizi de, gazilerimiz de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü de, İnönü’yü de, Ecevit’i de, Bayar’ı da, Menderes’i de hiç unutmayacağız. Bu ülkeye kim hizmet ettiyse onları hiç unutmayacağız.” şeklinde konuştu.

'TEK HEDEFİM BU ÜLKEYE BİRİNCİ SINIF DEMOKRASİYE GETİRMEK'

Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Onlar ayrıştırdılar, böldüler. Ayrışmayacağız, bölmeyeceğiz. Bu ülkede huzur içinde barış içinde kardeşçe yaşayacağız. Tek hedefim bu ülkeye birinci sınıf demokrasiye getirmek. Birinci sınıf demokrasiye getireceğiz.”