Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin seçim çalışmaları kapsamında İstanbul 2. Bölge milletvekilleri adayları ile birlikte seçim bölgesindeki ilçelere seçim turu yaptı. Kılıçdaroğlu ilçe ziyaretine Zaytinburnu’ndan başladı. Burada vatandaşlar tarafından yoğun bir ilgi ile karşılaşan Kılıçdaroğlu daha sonra Fatih’e geçti.

Atatürk Havaalanı’da, CHP Genel sekreteri Gürsel Tekin, Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 2. Bölge milletvekili adayları ve partililer tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, konvoy eşliğinde 2. Bölge ziyareti turuna çıktı. Zeytinburnu Meydanı’nda kendisini bekleyen partililere yönelik olarak programda olmayan kısa bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, partililerden, bugüne kadar CHP’ye oy vermemiş seçmenler ile birlikte sandığa gitmelerini istedi.

Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada, “Yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Açlığı tarihe gömeceğiz. Yoksul kimse kalmayacak, herkes huzur içinde yaşayacak. Bu ülkeye barışı ve demokrasiyi getireceğiz. Hiçbir ayırım yapmadan bütün yurttaşlarımızı kucaklayacağız. Ne inancına, ne kimliğine, ne yaşam tarzına, kimsenin müdahale etmesine izin vermeyeceğiz. Diyeceğiz ki ben sizin sorunlarınızı çözeceğim. CHP sizin sorularınızı çözecek, CHP Türkiye’nin sorunlarını çözecek. CHP onurlu Türkiye’yi onurlu yurttaşları ayağa kaldıracak. Onun için diyeceksiniz ki gel arkadaşım, beraber sandığa gidelim. Yeni bir başlangıç yapalım, altı okun altına mührümüzü basalım. Evet diyelim yeni bir başlangıç olsun.” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hepinizin çalışması lazım. Esnafın çalışması lazım CHP için, yoksulun çalışması lazım CHP için. Yeni bir başlangıç, işsizliğin olmadığı, yoksulluğun olmadığı, fakir fukaranın olmadığı, herkesin huzur içinde yaşadığı, her evde tencerenin kaynadığı güzel bir Türkiye’yi beraber inşa edeceğiz.”

Daha sonra Fatih’e geçen Kılıçdaroğlu burada partililer tarafında yoğun ilgiyle karşılandı. Fatih’te Koca Mustafpaşa Meydanı’nda toplanan vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı.

Kılıçdaroğlu: “Yaşanacak bir Türkiye’de huzur içinde yaşamak istiyoruz. Herkesin işi herkesin aşı olsun. Her anne çocuklarını okula güler yüzle göndersin. Kendi iç dünyasında barışık bir Türkiye, huzurlu bir Türkiye, güzel bir Türkiye, herkesin gülümsediği bir Türkiye olsun istiyoruz. Onun için mücadele ediyoruz. Refahı tabana yayacağız. Emekçi kazanacak, çiftçi kazanacak, esnaf kazanacak, refahı tabana yayacağız. Hayatın her alanında önce üreteceğiz sonra hakça bölüşeceğiz. Yani Ecevit’in dediği gibi ne ezen ne ezilen. İnsanca, hakça bir düzen istediğimiz.” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu Zeytinburnu ilçesinde başladığı seçim turuna, akşam saatlerine kadar Fatih, Bayrampaşa, Esenler, Gaziosmanpaşa, Eyüp ve Kağıthane ile sürdürecek.